Kép forrása: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

Immár 3 éve, annak, hogy nagy várakozással készülünk a tavaszra, amikor a badacsonyi borok ismét beköltöznek a New York Palotába.

Azt gondolom, hogy a hely méltó környezetet biztosít ennek a csodás rendezvénynek. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a badacsonyi borászok a legjobb nedűikkel kényeztették el a borkedvelőket, mellettük bemutatkoztak a térség turisztikai szolgáltatói is, a hotelek és a családi panziók. Valamint a rendezvényen helyett kaptak a helyi termékek, a kézműves sajtoktól kezdve a házi káposztás rétesen keresztül a helyi piac teljes kínálatáig.

A Programguru.hu csapata által kóstolt fehér borok legnagyobb részét az olaszrizling, furmint, szürkebarát és juhfark tette ki, de nem maradtak ki a kiváló rosék, illetve a vörösborok sem. A 37 borászat és 13 egyéb, turisztikai szolgáltató kínálata nagy kihívás elé állított bennünket.

A borkóstoló végeztével összesítettük az eredményeinket és megállapítottuk, hogy felhozatal minden elképzelésünket felülmúlta. Nagyon sok remek bort kóstoltunk, végül nagyon nehéz volt döntenünk, hogy ezek közül melyik tetszett nekünk a legjobban. Nálunk két borászat a Szeremley Birtok és von Beöthy Pince borai vitték el a pálmát, turisztikai szolgálatóként pedig a Lábdi Piac lett a nyerő.

De nemcsak mi, hanem a látogatók is szavazhattak a legkedvesebb badacsonyi borászukra és borukra, valamint kedvenc turisztikai kiállítójukra. A legtöbb voksot Borbély Tamás (Borbély Családi Pincészet) kapta, Karós Olaszrizling boruk szinte első helyen végzett, a turisztikai kiállítóknál a Lábdi Piac lett a befutó.

Horváth Erika