Kép forrása: Nemzeti Színház

#nemzetiadiakokert program sikere után a Nemzeti Színház az elmúlt évadban elindította a #anemzetimindenkie sorozatot, amelyben Belépődíj nélküli előadásokat hirdet meg azon felnőttek számára, akiket szociális körülményeik akadályoznak abban, hogy színházlátogatók legyenek. A program hamarosan a negyedik állomásához érkezik.

2019. november 14-én a Vitéz lélekre várják mindazokat, akik másként nem juthatnak el színházba. Az előadást 2013-ban mutatta be a Nemzeti Színház, s főigazgatóként ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése, a darab a premier óta több mint 150-szer került műsorra. Az érdeklődő szervezetek jelentkezéseit az agnes.szabo@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen várják.

Az első #anemzetimindenkie előadás 2019. február 18-án Tamási Áron műve, a Vitéz lélek volt, amelyen a Dél-Pesti Centrumkórház 155 dolgozóját: ápolókat, a kórház udvari munkásait, valamint a biztonsági szolgálat munkatársait, és a Somogyi László Szociális Gondozói Szolgálattól 39 szociális munkását látták vendégül. Közülük akadt, aki életében először járt színházban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével pedig 400 hátrányos helyzetű, idős, beteg, otthontalan és mozgáskorlátozott ember érkezett az előadásra. Az ő mindennapjaik is színházi élmény nélkül telnek, többen közülük Budapesten is most jártak először.

A következő ingyenes előadás 2019. március 19-én került megrendezésre. A teljesség igénye nélkül sorolva a résztvevők; a nyíregyházi Huszártelep lakói Obbágy László esperes úr kíséretében, a Moravcsik Alapítvány, a Kalocsai Iskolanővérek Idősek Otthona lakói, az Üdvhadsereg Új Kezdet Háza, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói és több, a munkába már visszavezetett egykori hajléktalan támogatásával foglalkozó intézet lakói.

A program folytatásaként 2019. május 10-én a Budapesti Módszertani Szociális Központ újabb intézményeiből és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének szervezésében érkeztek a vendégek.

A nézők és a szervezők kivétel nélküli pozitív visszajelzései megerősítettek a program kitalálóit abban, hogy jó úton járnak, így ez az egyedülálló program 2019. november 14-én folytatódik!