Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a budapesti Francia Intézet lesz az október 21-én, hétfőn kezdődő 26. Titanic Filmfesztivál két helyszíne. Az Urániában a fesztivál egy hete alatt tizenöt filmet vetítenek. Itt tartják a gálavetítéseket, így a nyitógálán Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című horrorparódiájának bemutatóját, továbbá a Déva című magyar film díszelőadását, a Szerelemre kattintva című francia alkotás közönségtalálkozóját a film rendezőjével, és végül a zárógálát, Edward Norton Árva Brooklynjának bemutatóját.
 
Sztárparádéval nyílik idén a tavaszról őszre költözött Titanic az Urániában. Jim Jarmusch A HOLTAK NEM HALNAK MEG című zombivígjátékában Bill Murray-től Tilda Swintonon át Tom Waitsig visszatérnek a rendező kedvenc színészei. Továbbá feltűnik Bálint Eszter is, aki egy korábbi Jarmusch-mozi, a Cannes-ban is díjazott Florida, a paradicsomban játszott női főszerepet még tinilányként. A program felütése ezt megelőzően az Aretha Franklin 1973-as lemezéhez készült, de mindeddig dobozban rejtőző felvételekből rendezett ARETHA FRANKLIN: AMAZING GRACE – A SZERETET HANGJÁN (12) című zenés film lesz.

Másnap, október 22-én két japán alkotással találkozhatunk: az ÉS DALOL A MADARAD című generációs életérzésfilmben Japán legmenőbb fiatal színészei alakítják a céltalan, ámde vicces főhősöket, a GHOST MASTER pedig horrorparódia egy vérengző rendezőasszisztensről, akit történetesen Kuroszavának hívnak. Este ünnepi körülmények között, premier előtt, a fesztivál gálavetítésén érkezik el Budapestre a Velencében bemutatott új magyar játékfilm, a DÉVA.  Főhőse a dévai gyermekotthon egyetlen albínó lakója, Kató, aki a kamaszkor első nyarán ki akarja deríteni, hogy mennyit ér.

Október 23-án egy zenés dokumentumfilm, a PJ HARVEY: A DOG CALLED MONEY című alkotás kerül műsorra, amely a brit énekesnő és dalszerző afganisztáni, koszovói és Washington szegénynegyedeiben tett, ihletadó utazásainak és 2016-os nyilvános lemezfelvételének dokumentumfeldolgozása. Ezt követően az izlandi ECHO című film ötvenhat karácsonyi jeleneten keresztül fest hol gunyoros, hol gyengéd portrét a modern társadalomról. A korai 1800 évek vadnyugati határvidékein játszódó amerikai western, a SZÉL a műfaj feminista változatát testesíti meg, ráadásul gótikus horrorral keverve.

Október 24-én, csütörtökön az ÁLLATTÁ VÁLNI című svájci-angol-kanadai természetfilm révén az észak-amerikai Grand Teton Parkba tehetünk öko-filozófiai kirándulást az ismert amerikai környezetfilozófussal, David Abrammel. Ugyanezen a napon látható a LEGSZEBB PÁR: a vad érzelmi dráma egy német házaspárról szól, amely a feleséget ért nemi erőszak után próbál talpra állni. Juliette Binoche főszereplésével láthatjuk szintén október 24-én a SZERELEMRE KATTINTVA című új francia filmet, amelynek rendezője, Safy Nebbou ez alkalomból ellátogat az Uránia-beli vetítésre.

Október 25-én, pénteken olyan fesztiváldíjas filmek kerülnek sorra, mint a KICSENGETTEKcímű francia iskolai dráma korunk dühös ifjúságáról, és egy sötét humorú és izgató finn-lett játékfilm, A KUTYÁK NEM VISELNEK NADRÁGOT, amelyben egy orvos mazoerotikus kapcsolatban próbál vezekelni felesége haláláért.

Október 26-án, szombaton szintén egy díjnyertes finn film, az AURÓRA mesél egy fiatal finn nő és egy iráni származású férfi furcsa társkereső érdekkapcsolatáról, amely idővel egyre inkább elmélyül.

Igazi filmcsemege a fesztivál záródarabja is október 27-én. Az ÁRVA BROOKLYN Edward Norton rendezése, aki – Bruce Willis és Alec Baldwin oldalán – maga alakítja a főszerepet: egy gátlásos, beszédhibás árva fiút, akiből pártfogója gyilkosai után kutatva a város legjobb magándetektívje válik.

További két film csak a Francia Intézetben lesz látható: a nyitónapon itt mutatják be a Lichter Péter és Máté Bori rendezte zenés absztrakt filmet, A HORROR FILOZÓFIÁJÁt, illetve 24-én a 2019-es César-díj nyertes GUY című mozit.