2020. március 11-én Alekszej Vologyin szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A világhírű orosz zongoraművész játékában párosul egyedülállóan érzékeny billentésmódja és ragyogó technikai tudása. Karrierje a 2003-as zürichi Anda Géza Nemzetközi Zongoraversenyen aratott győzelme óta töretlenül ível felfelé. A hazai közönség is számos alkalommal élvezhette előadását, legutóbb a Kaposfesten, ahol kamarazenészi oldaláról is megismerhettük.

Első Müpa-beli szólóestjének műsorát Haydn, Beethoven – akinek idén ünnepeljük születése kétszázadik évfordulóját – és Chopin műveinek szenteli. A koncert első fele a bécsi klasszika jegyében telik: a művész Haydn Esz-dúr szonátájával Beethoven Esz-dúr szonátáját állítja párhuzamba. Beethovent a bécsi klasszikusok közé sorolják, ugyanakkor sokan már a romantika előfutárának tartják. A szünet után a romantika nagymesterével, Chopinnel folytatja műsorát. Gondosan összeállított gyönyörű program, generációjának egyik legtehetségesebb előadójától: kell ennél jobb recept egy sikeres koncerthez?

A Zongora sorozat 2020. március 18-án a Zeneakadémia Nagytermében folytatódik Várjon Dénes zongoraestjével, majd április 14-én a fiatal amerikai Jonathan Biss mutatkozik be ugyancsak a Zeneakadémia Nagytermében. 

2020. március 11. (szerda), 19.30 óra – Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Alexei Volodin zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”
Haydn: Esz-dúr szonáta, Hob. XVI:49, Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 31 no. 3  ***
Chopin: cisz-moll polonéz, op. 26/1, Fisz-dúr noktürn, op. 15/2,
Barcarolle, op. 60, 4 etűd, b-moll scherzo, op. 31