Fotó: Várady Nikolett

„Nincsenek szavak! Vastaps!” – írták a nézők Brassótól New Yorkig, Kanadától Németországig. December 5-én tartotta meg a Budapesti Operettszínház A Csárdáskirálynő online premierjét. A közvetítés után özönlöttek a hálás, örömteli üzenetek, amelyek mind azt igazolták, hogy az Operett Online első előadásának sikerült az otthonokba varázsolnia az operett élményét és az operettsztárokat. Az adventi hétvégét teljessé tették A Csárdáskirálynő csodálatos dallamai, könnyed komikuma és lenyűgöző színpadképe. Az Operettmozi igazi filmes élményt nyújtott! A broadcast-minőségben rögzített produkció eljuttatta a művészet varázsát a családokhoz, lélektől lélekig, földrajzi határokon átívelve! Az online „színpadon” olyan látványban, olyan rezzenésekben, olyan apró gesztusokban és arckifejezésekben gyönyörködhettek a nézők, melyeket a közönség soraiból alig, vagy csak a legdrágább helyről élvezhettek eddig.

A Budapesti Operettszínház kollégái egész hétvégén az érdeklődő levelekre válaszoltak. A hatalmas sikerre való tekintettel szombaton, december 12-én megismételjük az online előadást!

A Budapesti Operettszínház hamarosan újabb meglepetéssel jelentkezik, a héten várható a következő online-produkció meghirdetése – Tartsanak velünk!

A Csárdáskirálynő este 19 órakor kezdődik, és csak az

Jegyek: https://online-operett.jegy.hu/#/event/kalman-imre-a-csardaskiralyno/adfe8d77-a04b-42e4-88ac-b2bf1c39cf88előadás időtartamára lesz látható. Kérjük, hogy a stream elindításánál és esetleges szüneteltetésénél vegyék figyelembe, hogy az előadás december 12. 23:00 (Central European Time, UTC +1) után már nem lesz elérhető.

Szereposztás:

Vereczki Szilvia – Kiss Diána
Edwin Ronald – Homonnay Zsolt
Kaucsiánó Bóni gróf- Dénes Viktor
Stázi grófnő, a herceg unokahúga- Széles Flóra
Anhilte, a herceg felesége – Frankó Tünde
Leopold Mária, Lippert Weilersheim hercege – Dézsy Szabó Gábor
Eugene von Rohnsdorff, főhadnagy – Mészáros Árpád Zsolt
Kerekes Ferkó – Földes Tamás
Miska – Czeglédi Ákos
Jegyző – Altsach Gergő

Karmester és zenei vezető: Pfeiffer Gyula
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
Koreográfus: Bozsik Yvette
Rendező: Vidnyánszky Attila
A felvétel rendezője: Komlós András
Projektkoordinátor: Weidinger Amelie
Producer: Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója
Közreműködik a Budapesti Operettszínház Énekkara, Balettkara és Zenekara.
Szövegkönyv: Béla Lenbach és Leo Stein
A magyar nyelvű változatot írta: Gábor Andor