Layla Zoe: füstös hangulatú blues dalok a Muzikumban

Layla Zoe: füstös hangulatú blues dalok a Muzikumban2018. október 10. szerda, 19:57
Október 17-én először látogat hazánkba zenekarával a kiváló blues énekesnő, Layla Zoe. A több mint egy évtizede aktív, gyakran Janis Joplinhoz hasonlított kanadai előadó pályafutása során számos elismerést, többek között a 2016-os European Blues Awards “Legjobb Énekesnő” címét is kiérdemelte. A Muzikumban tartandó koncertjén tizenharmadik stúdiólemezét, a Geminit mutatja majd be, egy - az albumhoz hasonlóan - két részre osztott műsorral: az első szakaszban akusztikus blues és folk dalokat, a másodikban pedig dögös blues-rock nótákat hallhatunk.

Adjatok Layla Zoénak egy színpadot, és ő varázslatos szeánszt idéz meg rajta. A koreografált fellépések és a félig géphangon megszólaló, „autotune-előadók” világában Layla a régivonalas éneklést képviseli, megidézve a nagy elődök, így Janis Joplin füstös, whisky-vel érlelt énekhangját.

A több mint egy évtizede aktív énekes és dalszerző a kanadai Vancouverből származik. Tehetsége gyermekkorától megmutatkozott, és nagy hatással volt rá édesapja blues lemezekből álló gyűjteménye: már tinédzser korában zenekarokban játszott és énekelt. Pár évvel később aztán önállósította magát, és Torontóba költözve adta ki első szólólemezét: a Shades Of Blue 2006-ban jelent meg. Nem sokkal később, egy finnországi dalszerző verseny megnyerésének köszönhetően Európában is turnézhatott, ami igazán kinyitotta a világot számára: Layla a rá következő öt évben négy nagylemezt adott ki, majd végül leszerződött a német gitáros, Henrik Freischlader kiadójához, a Cable Car Records-hoz. Itt készült el a 2013-as, Lily című stúdiólemeze, amely kiemelkedően sikeresnek bizonyult. Később a német Puf Recordsnál folytatta, ahol 2017-ben egy koncert DVD-je is megjelent, Songs From The Road címen.

Pár napja érkezett tizenharmadik lemezével Layla minden korábbinál komolyabb eredményt könyvelhet el, hiszen ezt az albumot saját kiadásban, közösségi támogatást igénybe véve készítette el: a kétlemezes kiadvány rögzítéséhez szükséges forrást részben a legnagyobb támogatásgyűjtő oldalon, az indiegogo.com-on gyűjtötte össze.

Layla így mesélt döntése okairól: „Szerettem volna visszatérni egy egyszerűbb, tisztább munkamódszerhez a dalok írása és felvétele tekintetében. Anno az első öt lemezemet is függetlenként készítettem el, és azt éreztem, hogy ismét kész vagyok arra, hogy magam adjam ki a következő albumot, persze ezúttal már hasznosítva azokat az eszközöket és képességeket, melyekre az évek során szert tettem. A tervem az volt, hogy elkészítem azt a lemezt, amelyről évek óta álmodozom.”

Az így megszületett, címével az Ikrek csillagjegyre utaló Gemini egy duplalemezes kiadvány, melynek Fragile című részén akusztikus, a Courage részben pedig elektromos hangszerekkel felvett dalok szerepelnek.

Az album dalait bemutató turné október 17-én érkezik Budapestre, és a tervek szerint a Muzikumban is két felvonásban hallhatjuk majd az új anyagot.
a LOTS Music bemutatja: Gemini Tour
2018. október 17., szerda 19 óra
Budapest, Muzikum Klub
Utoljára frissítve:szerda, 10 október 2018 20:00
FRISS
AJÁNLÓ


Méneseknek nyargaló futása Méneseknek nyargaló futása
Aki eddig is a lovak szerelmese volt, az ez által a könyv által csak még mélyebb kapcsolatot fog kiépíteni, aki…
Mindenkit körülvesz és megejt Mindenkit körülvesz és megejt
A reklámot alapjában véve a legtöbb ember gyűlöli, mégis nehezen képzelhető el nélküle bárminemű termék vagy szolgáltatás sikeres értékesítése. S…
Van, aki már sejti a jövőt Van, aki már sejti a jövőt
Nem elég a remek gondolatokat megfogalmazni, azt úgy is kell eljuttatni az olvasóhoz, hogy befogadása élvezetes legyen, mondanivalója pedig kihívást…
Hómezők hősei Hómezők hősei
Az ember már csak olyan teremtménye a természetnek, hogy szinte soha nem képes kielégíteni a kíváncsiságát, mindent meg akar ismerni,…  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató