Közösség, közönség, különleges helyszínek, különleges és színes programok – 280 km-re Budapesttől. Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpont. A 2019. augusztus 22. és 25. között megrendezésre kerülő karbon-mentes Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés immár országosan is ismert összművészeti rendezvénye.

Az Ormánság Nagyszínpadon és a Bőköz Színpadon fellép – többek között – a Ghymes, Karácsony János James – LGT dalok, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makám, a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek, a Misina Táncegyüttes.

A gyerekeknek, családoknak szól a Levendula Játszóház, Csernik Szende székely népmesemondó, a Pámpillás-bábszínház, Toma és Csapata és Krizsán Edith sakk nagymester folyamatos részvétele.

A Bőköz természeti, táji értékeit Templomjáró körúton, Kincses Karikázó – bicikli túrán, Természetjáró túrákon az Ős-Dráva Látogatóközpont munkatársaival – és Hideg József (Tésenfa) polgármester vezetésével – tanulmányozhatják az érdeklődők, de lesz Dél -Dunántúli Régiós Akadályverseny és Játszónap, Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye, Óriás papírhajó készítés és eregetés a Fekete vízen, BőPeca – pecaverseny is.

A Bőköz helyi jellegzetességeit a szaporcai Eperfa tájházban, a Cifra Házban, a kémesi Tájházban, a tésenfai Hagyományunk Őrzőházában láthatják az idelátogatók. Lesz „elszármazottak” kiállítás a drávacsehi Drávacsehóban, Dél Dunántúli Régiós Értéknap (Somogy – Baranya – Tolna megye) és kézműves vásár is.

Jegyek: az esti nagykoncertekre 2.500 forint a belépő. A fesztivál egyéb programjai ingyenesen látogathatóak. Jegyek a helyszínen és online is válthatók az Interticket felületein:

Pénteki napijegy: https://www.jegy.hu/program/4-bokoz-ormansag-fesztival-rudan-joe-akusztik-band-koncert-szarka-tamas-ghymes-koncert-107648

Szombati napijegy: https://www.jegy.hu/program/4-bokoz-ormansag-fesztivaltalamba-koncerthot-jazz-band-koncertkaracsony-janos-james-trio-107649

További információ, részletes program: http://bokozfeszt.hu/