Fotó: Péter László

A Nikola Tesla – Végtelen energia című szuperprodukcíó, 2020. február 28-án a RaM Colosseum színpadára varázsolja a híres feltalálót. Egressy Zoltán szövegkönyvíró, meglehetősen esszenciális jelenetekkel örvendezteti meg a nézőket, a szereplőket pedig olyan helyzetbe hozza, amikor helyből kell nagyon ugrani, de szerencsére ez a kimagasló színészi gárdának nem okoz gondot. Szóval minden esély megadott arra, hogy fantasztikus, különleges előadásnak lehetünk részesei.

Nikola Tesla – Végtelen energia című kétórás musical a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb showtechnikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életéhez és a tizenkilencedik század hangulatához. Az előadás bemutatja az akkori roppant színes és pezsgő nagyvilágot, ami Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig tartott.

Nikola Tesla – Végtelen energia c. musical létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látványvilágot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi stílusát pedig Kiss Márk neve fémjelzi. A musical rendezője Radó Denise, kreatív ötletgazdája Vona Tibor.

Tesla szakmai, emberi, baráti, szerelmi szállal erősen kötődött Magyarországhoz, ez remek alapot szolgál arra, hogy a TBG Production új szuperprodukciója témáját ennek a kiváló elmének szentelje.

Nikola Tesla – Végtelen energia musical
Premier hétvége időpontja: 2020.02.28-29.
Helyszín: RaM Colosseum (1133 Budapest, Kárpát u. 23.)

Rendező: Radó Denise
Kreatív ötletgazda: Vona Tibor
Zeneszerző: Sebestyén Áron
Szövegkönyv: Egressy Zoltán
Dalszövegek, dramaturg: Müller Péter Sziámi
Címszereplő: Szabó P. Szilveszter/ Pesák Ádám
Főbb szerepekben: Janza Kata, Békefi Viktória, Szabó Máté, Szomor György, Lux Ádám, Kovács Áron