2020. január 26-án, vasárnap délután öt órától sugározza a Tilos Rádió az Obiectiva Theodorát, Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya hangjátékát, amelyben a hetvenes-nyolcvanas évek ikonikus erdélyi magyar színésznőjének, Illyés Kingának az életébe hallgathatunk bele. 

A Securitate több mint húsz éven át figyelte meg és hallgatta le a színésznőt, a hangjáték a román titkosszolgálat közel 3000 oldalas megfigyelési dossziéja alapján készült, a dialógusokat változatlan formában meghagyva.

Többek között olyan színészek kölcsönözték az orgánumukat a produkcióhoz, mint Zsótér Sándor, Szilágyi Tibor, Máté Gábor, Trokán Nóra, Hegedűs D. Géza és Sárosdi Lilla. A főszereplő a saját lánya, Török-Illyés Orsolya hangján szólal meg, de hallhatjuk Illyés Kinga unokáját, Hajdu Lujzát is.

A 124 perces rádiójáték vasárnap délután egyben hangzik el a Tilos Rádión, majd rögtön utána öt részre vágva, podcast formájában bekerül az iTunes, a Spotify és a Mixcloud kínálatába. A meghallgatási lehetőségekről ezen a blogon lehet majd informálódni:  https://obiectivatheodora.blog.hu/