Fertőtlenített termek és megannyi különlegesség várja a Tutanhamon kiállítás érdeklődőit a Király utcai KOMPLEX-ben, Budapesten. A szervezők gőzerővel dolgoznak az újranyitáson, meglepetéssel is készülnek.

Ahogy sok minden más, a Tutanhamon kiállítás minden rejtélye és kincse is karantén alá került márciusban Budapesten, a Király utcai KOMPLEX-ben. A szervezők viszont az első pillanattól kezdve a megfelelő biztonsági intézkedések mellett gondoskodtak a kincsek felügyeletéről, az ideiglenes zárás alatt is folyamatos őrzést biztosítottak a relikviáknak. Most, az újranyitás időszakában pedig nemcsak a felfoghatatlan értékű kincsek, hanem a látogatók egészségügyi biztonságának megőrzésére is óriási hangsúlyt fektettek a kiállítás szervezői.

A JVS Group Magyarország kommunikációs vezetője hangsúlyozta: a KOMPLEX takarítószemélyzetének tagjai baktericid, fungicid és virucid fertőtlenítőszerrel tisztították le a nyitás előtt a KOMPLEX valamennyi kilincsét, ajtaját és ablakát, ezzel is védve a kiállításra érkező vendégeket. Oláh Zsuzsanna elárulta: grandiózus nyitásra készülnek: családi kedvezménnyel várják a vendégeket.

A budapesti KOMPLEX-ben 2020. július 30-tól lesz újra látogatható a Tutanhamon kiállítás, jegyek korlátozott számban lesznek elérhetőek az ismert jegyirodáknál, illetve a helyszínen.

Nyitási kedvezmény pontos leírása:

Az újranyitás alkalmából július 30-án és 31-én családonként egy gyermek ingyenesen tekintheti meg a tárlatot. A különleges ajánlat a helyszínen megvásárolt aznapi jegyekre érvényes, és csak a 6-14 éves korú gyermekre vonatkozik. Az ajándék jegyet a gyermeket egyedül kísérő felnőtt is igényelheti.