Kép forrása: VeszprémFest

Végre teljes a 16. VeszprémFest programja: Caro Emerald, a UB40 featuring Ali & Astro és Katie Melua mellett Verdi Rigolettoját láthatja idén a zenei fesztivál közönsége. 

A tavalyi nagysikerű operagála után úgy tűnik, az opera ismét szerves része lesz a VeszprémFest-nek: 2019. július 11-én az opera irodalom egyik legnépszerűbb művét Giuseppe Verdi Rigolettoját a festői szépségű História Kert színpadán láthatja majd a közönség, a műfaj legkiválóbb nemzetközi sztárjai közreműködésével. A mantovai herceg az amerikai René Barbera, Rigoletto az olasz Paolo Gavanelli, Gilda a cseh Zuzana Marková tolmácsolásában szólal meg, a karmester a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész Medveczky Ádám és közreműködik a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara.
 
2019. július 10.
A VeszprémFest első napján Caro Emerald lép színpadra. A holland származású énekesnő előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywood-i aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legizgalmasabb énekesnőjévé teszi. A most 36 éves művésznő karrierje csúcsán, különleges programmal érkezik a VeszprémFestre. Műsorával visszanyúl első lemeze világához, a ballroom jazz, a tangó és a 90-es évek groovin’ jazz izgalmas keverékéhez. 
 
2019. július 11.
A VeszprémFest második napján az operairodalom egyik legnépszerűbb darabját, Giuseppe Verdi Rigolettoját láthatja a közönség. A máig erős mondanivalójú, tragikus operát a műfaj legkiválóbb nemzetközi sztárjai adják elő: a mantovai herceg az amerikai René Barbera, Rigoletto az olasz Paolo Gavanelli, Gilda hangja a cseh Zuzana Marková tolmácsolásában tolmácsolásában hangzik fel , a karmester a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Medveczky Ádám és közreműködik a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara.

2019. július 12.
A fesztivál harmadik napján egy igazi reggae klasszikus, a UB40 featuring Ali & Astro ad koncertet.  A UB40 alapítótagok, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae formációjának vezetőiként pályafutásuk és zenekaruk 40. évfordulóját ünneplik turnéjukon.

2019. július 13.
Régi ismerősként üdvözölhetjük a VeszprémFest negyedik napjának fellépőjét, Katie Meluát, aki 2014-es koncertje után tér vissza Veszprémbe. Az énekesnő egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket elérő előadóinak, több mint 12 millió eladott albummal, 1 millió koncertjeggyel és 32 platina lemezzel. Katie Melua pályafutásának legsikeresebb dalait adja elő a fesztiválon, ezúttal 4 tagú zenekari kísérettel.