18.8 C
Budapest
csütörtök, június 13, 2024
hirdetés

Legyél te is nagy Gatsby Budapesten!

Fotó: Hekk Noémi

Csütörtök, péntek és szombat esténként Budapesten a Matild Café & Cabaret-ben te is átélheted, hogy milyen lehet a nagy Gatsby-életérzés, mert az elegáns olivazöld és arany színekben pompázó szecessziós kávéházat – melyet Krúdy is gyakran látogatott – most lélegzetelállító pompában kaptuk vissza.

A kapuk este 8-kor nyílnak, belépve pedig biztosak lehetünk benne, hogy mindenkit magával ragad majd, az az egykori hamisítatlan bohém világ, és visszatérhetünk azokba a bizonyos, gyakran emlegetett 20-as 30-as évekbe, amikor a revü műfaja a legnagyobb népszerűségnek örvendett. Akrobata-show és táncoslányok a színpadon, pezsgő az asztalon, a hangulat emelésére pedig három fogásos, exkluzív vacsora kerül felszolgálásra. A vacsora fogásai között pedig élő koncertek, és csillogó revü-előadások váltják egymás. A fellépő művészek színvonalas műsorai mind visszahozzák a régmúlt időket, ezért néha olyan érzésünk támadhat, hogy valamelyik sarokból Szinbád is, megelégedéssel figyeli korunk mulatozásra vágyóit. Valószínűleg neki sem lenne semmi kifogása a műsor, a felszolgált menü és a mindenre kiterjedő, figyelmes kiszolgálás ellen. Aki pedig folytatni szeretné az estét a show után is, azt kivételes koktélok és a város legszebb panorámája várja a Palota tetején a The Duchessben, a titkos rooftop bárban.

S ha már Krúdy vendégeskedett itt és minden négyzetméter a régi korokra emlékeztet, nem mehetünk el szó nélkül a felszolgált ételsor mellett sem. Napjainkban viszont az ikonikus alak világához képest van némi egyáltalán nem elhanyagolható különbség, ami sok mai ember életét megnehezíti, ez pedig az életallergia és az ételintolerancia. Az ő megnyugtatásukra, és a felszolgált ételsor bemutatására beszélgettem a korábban Londonban dolgozó Fehér Attila executive chef-fel, aki megnyugtatott, és ezt a személyes tapasztalatom is igazolja, hogy a háttérben mindenre fel vannak készülve. A menük összeállításában fontos szempont a szezonalítás, a magyar vonal és a frissesség, az alapanyagok kizárólag magas minőségűek, a termékek egy részét pedig igyekeznek magyar kistermelőktől beszerezni.  Az ételsorok remekül illeszkednek a műsorhoz, visszatükrözve azt a játékosságot, amit a színpadon láthatunk. A menüben is gyakran lesz váltás, hogy a visszatérő vendégek mindig új fogásokkal ismerkedhessenek meg, akik pedig napközben szeretnének betérni ide, ők nyugodtam próbálják ki az á la carte étterem kínálatát, mert itt is fine dining ételeket kóstolhatnak, méghozzá elérhető áron.

Horváth Erika

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
164FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb