2022. november 12-én a LIBADALOMRA nem csupán a pincesoron való séta miatt érdemes kényelmes cipővel készülni, hanem a méltán híres, rendkívül jó hangulatú Libafutam okán is. Etyeken már nagyon készülnek a találkozóra tollas barátainkkal és palackokat, kóstolópoharakat és a fakanalakat is elővették, hogy fantasztikus őszi ízekkel és illatokkal, valamint musttal ó- és újborral, tüzes és forró italokkal töltsék meg a vendégváróhelyeket.

Az etyeki vendégvárók mindig is tiszteletben tartották a Márton-napi hagyományokat és mindegy, hogy hiszünk-e benne vagy sem, a babonának sem kívánnak esélyt adni, ezért készülnek számos ínycsiklandó libás étellel és újborral is. Tulajdonképpen túl is teljesítik a néphagyomány követelményeit, mert az étel és ital mellett különleges programmal, élménnyel is várják a vendégeket évről-évre: idén is megrendezik ugyanis a méltán híres libafutamot, a szőlősorok között tartott terelőversenyt. Lúdas Matyi szellemi örököseinek nevezését a helyszínen várják, ezért érdemes időben elindulni, nehogy lemaradjunk erről a kedves kalandról. 

A szüret után már az újbort is meg lehet majd kóstolni több helyen, sőt lesz premier előtti pezsgőkóstoló is. Az őszi időszakban már bizony jól esik a forralt bor vagy valamilyen igazán tüzes ital, de forró sütőtökkrémlevessel is átmelegíthetjük majd magunkat. Az ételkínálat a mennyei libasülttől a tökös-mákos házi rétesig terjed, tehát biztosan senki nem fog sem éhezni, sem szomjazni a Libadalmon, pláne nem az egész jövő évben!