Nagyanyáink kenyere 21. századi köntösben hódíthatja meg idén a Magyar Ízek Utcájára látogatókat is. Tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Pékszövetség Szent István-napi Kenyérversenyét, ahol kiválasztásra került az Ország Kenyere, azaz a hagyományos Szent István-napi kenyér, valamint az év leginnovatívabb kenyere is. Jól tükrözi az aktuális fogyasztói trendeket nemcsak a két nyertes termék, hanem a versenyre nevezett összes kenyér.
A Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón a Kenyérverseny mindkét kategóriájában átadták a díjakat az első három helyezettnek.
Szent István-napi kenyér kategória:
I. Solymár Gyöngye – solymári Hel Pékség Kft. – Szász Krisztián, tulajdonos és Horváth Zoltán, kereskedelmi igazgató vették át a díjat
II. Kézműves kenyér – tiszakécskei Fejedelmi Pékség – a pékség egyik tulajdonosa Lovas József és lánya, dr. Lovas Nóra vették át a díjat
III. Falusi kovászos burgonyás kenyér – dunabogdányi Heim Sütöde Bt. – Heim Endre tulajdonos vette át a díjat
Innovatív kenyér kategória:
I. Tisza-parti magvas kézműves kenyér – tiszakécskei Fejedelmi Pékség – Lovas József és dr. Lovas Nóra
II. Tokaji Aranykenyér – balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. – Fülep Ádám
III. Vásári Káposztás kenyér – budapesti Szega Camembert Kft. – Lusztig Ákos
Fotó: Princz Mihály