Fotó: Lazar Todoroff

Moran Magal izraeli származású, jelenleg Berlinben él, a szláv népzenétől Marilyn Mansonig sokféle műfaj inspirálja. Moran Magal nem fél szokatlan kombinációkban vegyíteni a zenei stílusokat. Hipnotikus zongorajátékával és lenyűgöző hangjával 2019. május 27-én találkozhat a Zsidó Művészeti Napok közönsége.  

Izgalmas zenei fúzióval érkezik az idei Zsidó Művészeti Napokra Moran Magal izraeli származású énekesnő. Zenéjében a folk rock műfajt vegyíti a gothic metal elemeivel – így jönnek létre dallamos, érzelmes, romantikus és erőteljes számai. A Columbus Hajó színpadán 2019. május 27-én, hétfőn 19 órakor lép fel.

Mély, szinte hipnotikus erővel bíró hangja és csodálatos zongorajátéka világszerte lenyűgözi a közönséget. Dalait héber és angol nyelven írja. Több alkalommal Budapesten is bizonyította már különleges zenei tehetségét. Dalszerzőként is nagy sikerrel jegyzi saját számait, ám ezek mellett különböző metálslágerekre írt zongora-variációi, énekes feldolgozásai is jelentősek.   

Magal a metál műfaj olyan kiemelkedő képviselőivel dolgozott együtt, mint Warrel Dane (Nevermore), vagy Kobi Farhi (Orphaned Land). Közös produkcióik több tízezres nézettséget produkáltak a YouTube-on, és a kritikák is pozitívan értékelték ezeket. Moran fellépett a The Voice című tévéműsor izraeli változatában is, ahol Alice Cooper Poison című slágerét énekelte el. Előadásával azonnal hatalmas ismertségre tett szert a nagyközönség körében és a metál szcénában is.

Miután Izraelből Berlinbe költözött, Moran saját zenekart alapított a brazil Marcos Feminellával, az izraeli Ishay Sommerrel és Shir-Ran Yinonnal valamint az olasz Federico Truzzival közösen. Under Your Bed című albumuk 2019 áprilisában jelenik meg. A Zsidó Művészeti Napok programján erről a lemezről is hallhat ízelítőt a közönség. Olyan dalok szólalnak majd meg, mint a Black Swan, az Under Your Bed, a One More Dance, valamint héber számok és Leonard Cohen feldolgozások is. Az est vendége a tehetséges, fiatal énekes, Demi László Demeter lesz, aki többek között Cohen Halleluja című dalát énekli el héberül és angolul. A nemzetközi zenekar további magyar meglepetés vendégekkel bővülhet május 27-ig.