Augusztus utolsó hétvégéjén a Podmaniczky utcában

A Cervantes Intézet idén is meghívást kapott a kerület legnagyobb fesztiváljára, ahol idén három napon keresztül a zene, a tánc, a színház, gasztronómia, a kézműves sátrak és a civil szervezetek uralják az Podmaniczky utcát. Hasonlóan a tavalyi évhez, a Cervantes Intézet, a Spanyol Nagykövetséget is büszkén képviselve, idén is meghívott vendégekkel színesíti a sátor programját.


Augusztus 25-én, pénteken a Chilei és a Mexikói, majd a Perui Nagykövetséget látjuk vendégül. Szombaton a Kolumbiai Nagykövetség, a Magyarországi Iberoamerikai közösség mutatja be a latin világ színes kultúráját, majd a Szt. Jakab Baráti Kör egyesületének tagjai mesélnek Európa leghíresebb zarándokútjáról. Ha valaha eszedbe jutott végigjárni a Caminót, gyere el és kérdezd őket tapasztalataikról! Vasárnap a Venezuelai-Magyar Egyesület foglalja el a vendéghelyet, a kisszínpadon pedig 14 órai kezdettel Bajnay Beáta flamenco táncost csodálhatjuk meg. A napot az Ecuadori Nagykövetség bemutatkozásával zárjuk.

Vendégeink és a Cervantes Intézet játékos feladatokkal, országismertetőkkel várja a sátrunkba látogatókat. A legkisebbekről sem feledkeztünk meg, nekik kézműves foglalkozással készülünk. Természetesen a spanyol nyelvtanfolyamokról, kulturális programjainkról és könyvtárunkról is adunk tájékoztatást, illetve regisztrálni lehet majd a szeptember 9-én, szombaton megrendezésre kerülő nyílt napunk programjaira. 

Augusztus 25, péntek

17:00-19:00 Chilei és Mexikói Nagykövetség

19:00-21:00 Perui Nagykövetség

Augusztus 26, szombat

10:00-12:00 Kolumbiai Nagykövetség

13:00-17:00 Ibér-amerikai Hölgyek Társasága

17:00-21:00 Szent Jakab Baráti Kör

Augusztus 27, vasárnap

10:00-15:00  Venezuelai-Magyar Egyesület

14:00 Bajnay Beáta flamenco tánca a kisszínpadon

15:00-17:00 Ecuadori Nagykövetség

További információ: https://cultura.cervantes.es/budapest/hu/te-festival/160829