20.7 C
Budapest
csütörtök, június 13, 2024
hirdetés

Nagy színészekkel folytatódik idén a #Kedves Zsámbék! zenés felolvasószínházi sorozat

2023-ben már az ötödik nyáron várja az érdeklődőket a #Kedves Zsámbék! zenés felolvasószínházi sorozat Seres Tamás rendezésében a Zsámbéki Nyári Színházban. A Zichy-kastély ősfás udvarának szabadtéri színpadán irodalom és zene találkozik, nagy magyar színészek és zenészek idézik meg nagy költőink gondolatait és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, amiket még sokáig magunkkal vihetünk. Idén a Zsámbéki Nyári Színház gazdag, 40. jubileumi évadában júliusban és augusztusban kerül sor egy-egy előadásra olyan művészek részvételével, mint Wunderlich József, Hajdu Steve, Csuja Imre, Dresch Mihály, Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt.

A #KedvesZsámbék! estek ízét részben a spontán pillanatok adják, az összenevetések, egy nem várt asszociáció, vagy éppen verscsere, ahogyan a régi kortárssá válik, ahogyan egy gondolat évszázadok múlva is hat és tovább él. A rendező előszeretettel hoz össze olyan művészeket a #KedvesZsámbék! estek színpadára, akik még nem, vagy nem gyakran játszottak együtt, a találkozások így mindig frissek, üdék és tele vannak meglepetéssel.

Az első előadás címe Színház-Történet-Klasszikusok július 23-án Wunderlich Józseffel, Hajdu Steve-vel, Csuja Imrével és Dresch Mihállyal. Örök versek, történetek, részletek, anekdoták az emberiség kultúrtörténetének legizgalmasabb fejezetéről, a színházról négy nagy művészegyéniség előadásában, ahol a szöveg és zene eggyé válik, segíti egymást a színpadon, a színész néha kicsit zenész és fordítva, feledhetetlen pillanatokat létrehozva.

A második este címe augusztus 13-án Természet-Falu-Város, avagy nagy zarándoklat és utazás nagy költőink életművében, utazás térben és időben egyaránt klasszikustól a kortársig. És akikkel utazunk: Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt/Lóci, akik egészen különleges vidékekre hívnak bennünket.

A #kedvesZsámbék! sorozat mindegyik estje egyszeri találkozás, alternatív ősbemutatók sorozata.

A Zsámbéki Nyári Színház és a #kedvesZsámbék! sorozat előadásairól bővebben és jegyek itt.

JÚLIUS 23. | 20:00 | ZICHY-KASTÉLY
#kedvesZsámbék! SZÍNHÁZ-TÖRTÉNET-KLASSZIKUSOK

Wunderlich József, Hajdu Steve, Csuja Imre, Dresch Mihály

Rendező: Seres Tamás

AUGUSZTUS 13. | 20:00 | ZICHY-KASTÉLY
#kedvesZsámbék! TERMÉSZET-FALU-VÁROS

Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter, Csorba Lóránt

Rendező: Seres Tamás

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
164FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb