Már javában készülnek a múzeumok hazánk legnagyobb kulturális eseményére, a szombaton zajló Múzeumok Éjszakájára, amelyre országszerte mintegy 450 intézményben közel 2500 programmal várják az érdeklődőket.

Immár 21. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját a Szent Iván éjhez legközelebbi szombaton, idén ezen a hétvégén. A rendezvény nem csupán a legnagyobb, hanem a legnépszerűbb esemény is az országban, tavaly mintegy 330 ezer belépést regisztráltak a résztvevő intézmények.

A hagyományos múzeumi események mellett erre az estére izgalmas és látványos kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők: koncertek, játékok, családi programok, táncos események, valamint a Szent Iván éjhez kapcsolódó tűzugrás és tűzzsonglőr attrakciók sem maradhatnak ki a kínálatból, bár van olyan helyszín is, ahol épp a tűz ellen küzdenek majd szombat este. A Katasztrófavédelem Központi Múzeum kőbányai telephelyére látogatók a Múzeumok Éjszakáján egy időutazás részesei lehetnek, hiszen azt nézhetik majd meg, hogy hogyan nézett ki a tűzoltó, és milyen volt a tűzoltás a múlt században. A múzeumban a mai napon zajlott a szombati esemény főpróbája, melyen a korabeli ruhákba öltözött tűzoltóknak a múlt század eleji eszközökkel és szekerükkel kellett a tüzet eloltaniuk.

Hogy hol és milyen programok zajlanak majd, a rendezvény hivatalos oldaláról, a muzej.hu oldalról lehet tájékozódni, ahol akár programtípus, helyszín és időpont szerint is lehet válogatni az események között.