IDŐPONT: 2023. szeptember 23., szombat, 10:30-19:30
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum I. emeleti kiállítótér és II. emeleti foglalkoztató 

A Ludwig Lounge eseményei ez alkalommal A cukiság faktor című kiállításhoz kapcsolódnak. Délelőtt a családoké a főszerep, ahol gyurmafestmények készülnek majd, délután Réz András esztéta rendhagyó tárlatvezetésén egyedi szemszögből ismerhetjük meg a cukiság esztétika mibenlétét, végül irodalmi programunkon a cukiság és a költészet kapcsolatát boncolgatjuk.

Gyúrható cukiság – interaktív tárlatvezetés és gyurmaworkshop családoknak

10:30 – 12:30 | Családi workshop

A két részből álló program során a résztvevők először egy interaktív tárlatvezetésen körül járják a „cukiság” fogalmát, és rácsodálkozhatnak arra, hogy a művészek milyen változatos módon jelenítik meg ezt a jelenséget és annak a kultúrára gyakorolt hatását. A program második felében a Gelitin művészcsoport* alkotásaiból kiindulva mindenki saját gyurmafestményen jelenítheti meg legcukibb emlékeit és a kicsik mellett a felnőttek is szabadjára engedhetik gyermeki énjüket.

A programot vezeti: Hemrik László és Nagy Barbara
Részvételi díj: 3 000 Ft/2–4 fő részére.
Maximális létszám: 20–25 fő

A családi programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük pontosan jelöljék meg a résztvevők számát! A regisztráció csak a programjeggyel együtt érvényes!

>>> KÉRJÜK, IDE KATTINTVA REGISZTRÁLJON 

Cukiság és elbarbulás

16.00 – 17.00 | Tárlatvezetés 

Réz András esztéta exkluzív tárlatvezetésén a cukiságot egyedi nézőpontból vesszük szemügyre. Természetesen szó esik majd az idei nyár egyik elsöprő mozisikeréről, a Barbie-ról is.

Réz András elsősorban filmesztétaként ismert, de szenvedélyesen érdeklődik a giccs, a populáris kultúra, a művészet nehezen besorolható történései és természetesen a cukiság iránt. Írásaiban, előadásaiban is rendszeresen visszatér a kérdés: mi tekinthető művészetnek és hol húzódnak a határai? Ez alkalommal a Ludwig Múzeum A cukiság faktor című roppant érdekes kiállításán néhány vadonatúj kérdést is szeretne feltenni. 

Létezik-e cukiság a költészetben?

17.00 – 18.00 | Irodalmi beszélgetés 

Ott Anna ezen a délutánon Simon Márton költővel közösen térképezi fel, hogy a cukiság a kortárs költészetben is jelen van-e, és ha igen, vajon milyen hatással van ez a társadalomra. Az írás mellett Marci idén nyáron diplomázott japanológia szakon, így áttekintik majd a cukiság történetét is, aminek első jegyei Japánban az Edo korszak (17-19. század) idején jelentek meg először festményeken és nyomatokon. A személyes tapasztalatok mellett kitérnek majd a közösségi média, az emojik, a gifek és a reklámokban való jelenlétére is.


Az esemény programjeggyel látogatható. Mivel a férőhelyek száma limitált, javasoljuk az elővételes online jegyvásárlást. Jegyár: 3000 Ft. 

További információ: https://www.ludwigmuseum.hu/program/ludwig-lounge-cukisag-faktor