Legnépszerűbb programsorozatunk idén is rendhagyó múzeumi programmal várja a képzőművészet és a bor rajongóit.

A rendezvény ismét színes programot kínál szeptember 13-án és 20-án: különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák tematikái különböző ellentétpárokra épülnek: a júliusi alkalmak után ezúttal az „álom és valóság”, valamint a „mesterek és tanítványok” témakörét járjuk körbe a kora őszi programokon.

A szeptemberi Borszerda-estek meghívott borászatai a Harsányi és a Günzer Pincészetek. A borászatok képviselőivel az idei eseményeken is Kocsis-M. Brigitta műsorvezető beszélget.

A szeptember 20-i programon megismerhetik a frissen nyílt „Barabás Miklós, a rajz mestere” című időszaki kiállításunkat.

BOR | Günzer Pincészet

A Günzer Pincészet a villányi borvidéken generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A családi gazdaság 1990-ben kezdte meg működését, kezdetben fél hektárnyi ültetvénnyel, mára 25 hektár saját területtel rendelkeznek.Technológiai beruházásuk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Boraikból próbálják a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. Hisznek a családi gazdaságok nagyságrendjében, ahol minden munkafázishoz és megszülető tételhez szorosan kötődnek.

ZENE | Berdisz Tamás Trio (Pataj György zongorista, Lutz János nagybőgős és Berdisz Tamás dobos fellépése)

A zenekar tagjai a hazai jazzélet elismert, foglalkoztatott zenészei. Pataj György zongorista saját kvintetje mellett a Police Big Band, a Cotton Club Singers és Szűcs Gabi kvartettjének állandó tagja. Lutz János nagybőgős a Police Big Band, a Vörös Attila Jazzcraft állandó tagja, session zenészként is dolgozik hazai zenekarokban. Berdisz Tamás dobos számos hazai és nemzetközi formáció állandó tagja, például: Náray Erika Band, Best Off Quartet, Berdisz Művek, Cotton Club Singers, Szűcs Gabi Quartet, Free Style Chamber Orchestra, EU4 Band. A zenekar a mainstream jazz képviselője, műsoruk elsősorban ismert, népszerű jazz standardek feldolgozásait tartalmazza.

Helyszín: I. emelet, kupolatér

Bővebb információ: https://ligetplusz.hu/borszerda-mesterekestanitvanyok-mng-2023?utm_medium=email&_hsmi=76271202&_hsenc=p2ANqtz-9CW7zFtZ9DuYq-bXzjDR26gtr6sRqO34mRyo1iMvDTt2bZsYyAz3Mi5kr-uSNPIYroBQa0pB3BIJxK8FfqhrD9osrW2g&utm_content=76271202&utm_source=hs_email