Márton-nap közelében a rajongók már böngészik a naptárakat, hogy melyik napra esik a LIBADALOM. Nos, azoknak volt igazuk, akik november 11-ét jósolták, ekkor jelentkezik ugyanis az etyeki Rókusfalvy Birtok a már hagyományos és persze új programokkal és ízekkel.

A Rókusfalvy Birtok hagyományteremtő és hagyományőrző képességére mindig lehet számítani: Márton-nap közelében pedig sokaknak jut eszébe ez az etyeki helyszín, hiszen nagyon kedves és izgalmas programok és ínycsiklandó ízek várják az idelátogatókat. Nem lesz ez másképp november 11-én sem, amikor is tematikus programokkal és gasztronómiai kínálattal várják majd az érdeklődőket.

Sokak kedvencével, az Etyeki Állatvédők Egyesületének fővédnökségével szervezett libaterelő versennyel, a Libafutammal indul a nap. Erre a kedves megmérettetésre már 10.00 órától lehet majd nevezni a helyszínen kicsiknek és nagyoknak. A humoros nyelvezettel megírt, de lényeges feltételeket leíró, egyszerű szabályzat szerint a libákat a szőlősorok között kell a versenyzőknek a szalmabálákkal körülvett depóba terelni a nyereményekért, amelyet több korosztályban is kiosztanak majd.

Természetesen azokra is gondoltak a szervezők, akik nem aktívan szeretnének kikapcsolódni: a felnőtteknek borbárral, a gyermekeknek mustfröccsel készülnek a helyiek, a Rókusfalvy Fogadóban pedig egészen a november 4-18. közötti időszakban Márton-napi menüvel várják a vendégeket. Akiket a kóstolás mellett a borkészítés folyamata is érdekel, vagy csak többet szeretnének megtudni a helyi borokról, azoknak a „Pohárral a kézben pincetúrát” ajánlhatjuk, amelynek során szakértők vezetik végig a vendégeket a pincészet feldolgozó helyiségeiben, és választ kaphatunk kérdéseinkre is.

Etyeken már az is megszokott, hogy általában gondolnak az élő zene szerelmeseire is, ahogy ezt teszik ezúttal is, délután az őszi szőlő mellett szólalnak meg a hangszerek. November 11-én is érdemes lesz tehát az etyeki Rókusfalvy Birtokra látogatni és követni őket a közösségi médiában a további friss információkért, a rendszeres programokért.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

info@rokusfalvybirtok.hu

www.rokusfalvy.hu