A szaxofonos, zeneszerző, hangszerelő, zenetanár Ávéd János a Modern Art Orchestra zeneszerzője és szólistája, saját szerzeményeiből készült lemezét mutatja be a zenekarral 2019. február 17-én 19:30-kor a BMC Nagytermében.

2014-ben eldöntöttem, hogy a Modern Art Orchestra számára szeretnék egy olyan több, rövid tételből álló művet írni, melyek lazán kapcsolódnak egymáshoz, de mégis együtt értelmezhetőek. Tulajdonképpen a tételek sorrendje nem követi szorosan a Szentírást. Egy szőlőfürtnél is nehéz megmondani, melyik szőlőszemmel kezdődik és melyikkel ér véget. Az egész együtt: egyetlen gyümölcs. Ahogyan a lemezen, úgy a koncerten is a program ívéhez igazítva vesszük sorra “gerezdenként” a gyümölcsöt. A darab bemutatásában oroszlánrésze van Fenyvesi Márton barátomnak (Komjáti Áron mellett ő lesz a másik gitáros a zenekarban) is, aki szuggesztív improvizációi mellett egy külön neki komponált szóló gitár tételt is be fog mutatni az est folyamán – mondta Ávéd János.

A nagy mű mellett önmagukban álló darabok is szerepelnek a MAO repertoárjából. Ennek interpretációjában a zenekar segítségére lesz Scott Robinson amerikai multiinstrumentalista, egyenesen New Yorkból (Ella Fitzgerald, Maria Schnieider Orchestra, Lionel Hampton, Elton John, Anthony Braxton, Sting oldalán már bizonyított, kétszeres Grammy-díjas közreműködőként), aki először 2014-ben, a manhattani Symphony Spaceben hallotta a MAO-t játszani.

KÖZREMŰKÖDIK:
Modern Art Orchestra
Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető
Fenyvesi Márton – gitár
Scott Robinson (USA) – szaxofon