Home Fesztivál FEHOVA – a Kárpát-medence horgászainak, vadászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója

FEHOVA – a Kárpát-medence horgászainak, vadászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója

2020. február 6-án tartották a HUNGEXPON a február  13-16. között megrendezendő  27. FEHOVA sajtótájékoztatóját. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek találkozója, 300 kiállítóval várja a látogatókat.

 Magyarországon ma több mint 65 ezren vadásznak (közöttük 3 ezer hivatásos), a horgászok száma pedig megközelíti a fél milliót; így nem meglepő, hogy a FEHOVA, hagyományosan a HUNGEXPO egyik legjelentősebb közönség kiállítása.

A vadászok és horgászok szezonnyitó rendezvényére, ahogy eddig, idén is a legjelentősebb gyártók és forgalmazók hozzák el újdonságaikat, fejlesztéseiket. Ezeket a látogatók kézbe vehetik, kipróbálhatják, és a legkiválóbb szakemberektől kaphatnak tanácsokat.

Vadászprogramok:

Az idei rendezvény különlegességei közé tartozik a Vadásztrófeák határon innen és túl bemutató, Fekete István emlékkiállítás, valamint a Nemzetközi hírű vadász, a most 84 éves Hidvégi Béla legkedvesebb fegyverei is megtekinthetőek lesznek. A FEHOVA idején jelenik meg Hidvégi Béla Sziklák peremén című hegyi vadászatokról szóló könyvének új, átdolgozott és bővített kiadása, amelyet a szerző a helyszínen dedikál.

,,  A solymászat mint szellemi világörökség” bemutatása címmel látványos bemutatókat tartanak a kiállítás ideje alatt madárröptetésekkel, vetítéses előadásokkal.

A FEHOVA egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a IX. FEHOVA Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő bajnoksága.

“Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem. Ősi harc ez, kutatási vágy, megfigyelés, tudásszomj, kalandkeresés, gyűjtési szenvedély, erdők, mezők, nádasok szeretete.”
(Fekete István)

Horgászprogramok:

A horgászoknak ezúttal is három helyszínen – az Óriás Akváriumnál, a Horgász színpadnál és a Pergető medencénél – szerveznek látványos és érdekes programokat a szervezők.

Ahogy az előző években, idén is lesz fárasztó szimulátor, MOHOSZ Horgász suli a gyerekeknek, és a Szövetség standján ezúttal is lehet éves horgászjegyet váltani, illetve állami horgászvizsgát tenni.

Egyidejű rendezvény:

A FEHOVA kiállítással egy időben rendezik a VIII. FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást (CAC, CACIB) a HUNGEXPO D és F pavilonjában.

Amennyiben egyéb információra van szüksége a kiállításról, azt a www.fehova.hu oldalon érheti el.

Friss

Kalandozás a tudattalanunkban

Mindannyian álmodunk és alvás közben az agytekervényeink olyan lehetetlenül kreatív történeteket produkálhatnak, hogy azt egy hollywoodi forgatókönyvíró is megirigyelné. Ám amíg hátradőlve...

Nagy kedvencek és igazi kuriózumok a Régizene Fesztiválon a Müpában

2020. február 28. és március 8. között immár hatodik alkalommal várja a közönséget az ország egyik legjelentősebb hazai historikus zenei koncertsorozata, a Régizene Fesztivál, amely...

15+1 év ünnepi gyerekkoncert Szalóki Ágival a Várkert Bazárban

A népzene és világzene felől érkező énekes-dalszerző Szalóki Ági három jazz zenésszel: Lamm Dáviddal, Kovács Zoltánnal és Dés Andrással alapította meg zenekarát...

Jótékony céllal indít a macskák misztériumát kutató irodalmi-est sorozatot Viola Szandra költő, irodalmár

„Amikor gyerekkoromban megkérdezték, hogy mi szeretnék lenni, gyakran arra gondoltam, hogy „macskás hölgy”, de nem mertem rávágni; persze azóta rájöttem, hogy „macskáshölgynek”...