A Filharmónia Magyarország 2018/19 évad bérletes sorozatai a végéhez értek, legközelebb szeptemberben várják vissza a közönséget, de kezdetét veszi a fesztiválok és nyáresti sorozatok időszaka, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való programot.

A Filharmónia Magyarország szervezésében 2019-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. A fesztivál Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán várja zeneszerető közönségét lelki feltöltődésre. Különleges programokkal találkozhatnak utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben Pünkösdkor, június 5 és 10 között. Idén azonos figyelem irányul majd mind a négy keresztény egyházra. Az eseménysorozat programjai között olyan hangversenyek kaptak helyet, mint Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar koncertje, ahol Pünkösd jeles napjának legszebb dallamai csendülnek majd fel bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven, nyolc évszázad terméséből, napkelettől – napnyugatig. Ezenkívül a Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus ad hangversenyt június 5-én Nyíregyházán, június 7-én Békéscsabán és június 8-án Debrecenben Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével. A koncerteken kívül részt vehetnek az érdeklődők szakrális programokon például zenés áhítaton, Pünkösdi liturgián, ünnepi istentiszteleten, de lesz flashmob, szabadtéri zenés előadások, kórustalálkozó és a gregorián énekek titkaira is fény derül.

További információ: www.egyhazzeneifesztival.hu

Ismét barokk fesztiválra hív minden érdeklődőt a Filharmónia Magyarország a váci 35. Régi Zenei Napokra június 29 és július 6 között, a fesztiválon lesz zene, tánc, irodalom és játék. Betekinthetnek a hangszeres és karmester kurzusok kulisszatitkaiba, elsajátíthatnak különleges tánclépéseket, és a nyári hőségben egészen különleges koncerteken pihenhetnek meg a Fehérek temploma vagy a Székesegyház hűvösében. Találkozhatnak az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal, a Capella Savaria Zenekarral, Für Anikóval és Becze Szilviával, valamint a négy régi zenei professzorral: Vashegyi Györggyel, Lax Évával, Bernhard Forckkal és Nicholas Parle-al. Ezenkívül számos izgalmas program közül választhat a közönség.

További információ: www.regizeneinapok.hu

A következő megálló Szombathely. A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál jelenlegi formájában már 35. alkalommal kerül megrendezésre 2019. július 12. és 21. között. A Filharmónia Magyarország által szervezett szeminárium elsődleges célja, hogy szakmai fórumot teremtsen a világ minden tájáról érkezett résztvevőknek.

További információ: www.bartokfesztival.hu

Idén nyáron először kerül megrendezésre az Orgonák Éjszakája a Filharmónia Magyarország szervezésében július 20-án. Országszerte csatlakozhatnak a programhoz mindazok, akik szívesen játszanának aznap este a városok vagy falvak templomának orgonáján. Az este folyamán egy Guinness rekordkísérletre is sor kerül, amelynek célja, hogy az eseményre komponált dallamokat az országban a lehető legtöbb orgonán egyszerre szólaltassák meg.

További információ: www.orgonapont.hu

A nyári programokra jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország helyi irodáiban, az ismert jegyirodákban, a hangversenyek helyszínein, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. Részletes információért látogasson el a Filharmónia Magyarország honlapjára, a www.filharmonia.hu weboldalra.