A nagy érdeklődésre való tekintettel, a The Royal Moscow Balett társulata a három teltházas előadás után egy december 2-i, 15 órakor kezdődő műsort is meghirdet.

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel újra bemutatásra kerül idén a klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszeme, amely eddig csak egy zárt elit számára volt elérhető. Idén karácsony előtt újra ellátogat hazánkba hattyúk tavaA megnyitott három balettelőadásra szinte heteken belül elkelt az összes jegy.

A szervezők temérdek mennyiségű levelet kaptak, hogy szeretnének jegyet venni a nézők. Ez nem lett volna lehetséges, hiszen a balerináknak hatalmas fizikai megterhelést jelentett az eddig a meghirdetett három előadás. Viszont a balett vezetője Anatoly Emelianov úgy döntött, hogy ekkora érdeklődésnek és a közönség szeretetének nem lehet nemet mondani, emiatt igent mondtak a negyedik előadás felkérésére is.

Így a szervezők egy új negyedik előadást nyitottak meg: december 2-án, 15 órai kezdettel.

A program kétségtelenül az adventi időszak legszebb ünnepi programja lesz. 2019. december 2-án és 3-án Budapestre az Erkel Színházba látogató a Moszkvai Balett a Hattyúk tava előadással kápráztatja el a budapesti közönséget. Csajkovszkij világhírű darabját Marius Petipa, Lev Ivanov és Anatoly Emelianov vitte színre.

A társulatot Anatoly Emelianov alapította, első előadásukra 2002. augusztus 12-én került sor; a bemutatón a moszkvai elit oszlopos tagjai is részt vettek. A tánccsoport tizedik évfordulójára már túl volt 20 modern és 15 klasszikus balettelőadás színpadra állításán, amelyeket Anatoly Emelianov koreografált. A társulat fennállása óta olyan különleges helyszíneken turnézott már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya – a táncosok a Viktória-vízesés közvetlen közelében is színpadra álltak, a közönség óriási ovációval fogadta a Don Quijote darab előadását.

A balettársulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból. Állandó szereplői az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is.