14 remek bűvész fogott össze egy kislányért

14 remek bűvész fogott össze egy kislányért2018. július 22. vasárnap, 22:43

Július 28-án egy fantasztikus összefogásnak lehetnek a részesei azok, akik ellátogatnak az AfriCafé Klubba szervezett bűvészparádéra, ahol 14 bűvész fogott össze a 11 éve izomsorvadással küzdő Lisztes Nárcisz gyógykezeléséért. Nehéz lenne ezt a 14 bűvészt nem az Értékteremtők közé sorolni, mert azt hiszem ők 14-en a szó szoros értelmében véve értékteremtők. A felhívásra elsőnek a rangidős PHŐNIX bűvész jelentkezett, majd szélsebesen 12-en mondtak még igent erre a kezdeményezésre.   

Nárcisz, a csupa mosoly kislány, soha nem hagyja el magát, amikor csak teheti fácskákat készít gyöngyökből, amivel ő is hozzá szeretne járulni a gyógykezelésének költségeihez, erre nagy szükség is van, mivel a család összesen négy gyermeket nevel. Az örök küzdő kislányon nemrég genetikai vizsgálatot végeztek, melynek során kiderült, hogy szervezete egy bizonyos gyógyszer szedésére jól reagálhat és ezzel állapot romlása megállítható lenne, de előtte a gerincét ki kellene egyenesíteni, ha ez sikerülne akkor, család újra be tudná adni a méltányossági kérelmet, mert TB támogatás nélkül sajnos ez a terápia több tízmillió forintban kerülne. Nárcisz megsegítésére 14 fantasztikus bűvész fogott össze, és ennek a csodálatos eseménynek lehetnek részesei azok, akik 2018. július 28-án ellátogatnak az AfriCafé Klubba szervezett bűvészparádéra. Az, hogy ez a kezdeményezés elindult abban nagy szerepe van a kaposvári bűvész, Szentgyörgyi-Tili Edinának, aki a Lárifári Alapítvány önkénteseként hivatásának érzi, hogy örömet és mosolyt csaljon a kaposvári kórház kis betegeinek arcára. Itt ismerte meg Nárciszt, akivel azóta is tartja a kapcsolatot. Edina sokat tanakodott azon, hogy hogyan tudna segíteni a családnak ebben a küzdelemben, és ezt megírta a bűvészek által üzemeltetett Bűvész Blogban, a felhívásra szélsebesen 13 neves előadóművész jelentkezett. Mi a Programguru csapata szeretnénk ezt 14 csodálatos embert most bemutatni, hiszen az gondoljuk, hogy amit ők tesznek, az a szó legnemesebb értelmében értékteremtés, ezért mindenképpen érdemes rájuk figyelni! 

Most pedig következzenek a fellépők, a felhívásra jelentkezésük sorrendjében:

PHŐNIX bűvész.

Talán a legidősebb magyar bűvész, a régi hagyományos bűvészet művelője. Ezúttal is retro műsorral szerepel.KASZÁNYI ROLAND - ROLANDO

Rolando bűvész több mint 15 éve varázsolja el a közönséget. Főprofilja a komikus bűvészet, a gyerekműsorok, ami mellé nem olyan régen a mentalizmust is felvette a repertoárjába. Ő az, aki közönségét nemcsak előadásával, hanem fantasztikus humorával is lehengerli.

 Fotó: Bosznay Réka

NÉMETH GÁBOR

Extravagáns személyiségével és nagyszabású produkcióival bármelyik színpadon megállja a helyét. Nemzetközi varieté műsorokban és óceánjáró luxushajókon is elkápráztatta már a közönséget, emellett turnézott Cipruson, Amerikában, Olaszországban és Dubaiban is. 2015-ben a milánói Világkiállításon több mint ötezer nézőt varázsolt el. Itthon a Vegas című műsorával debütált és azóta számos többszereplős bűvész műsor oszlopos tagja.


FEHÉR DÁNIEL -  MR. WHITE

Danny Blue tanítványa és felfedezettje. Már pályája elején, a legrangosabb színpadokon és versenyeken bizonyított. Képessége a memóriájában rejlik és abban, hogy folyamatosan új megoldásokat keres. Innovatív, kreatív és a tudását a jó szolgálatába is szívesen állítja, önálló előadásával nyújt felejthetetlen élményt különböző rendezvényeken. Műsorainak különlegessége, az az exkluzív hangulat, melyet már megjelenése is biztosít.

 


SUSÁN PÉTER

„Magicman” bűvész több szakmai díjjal, 20 év szakmai és előadóművészeti tapasztalattal több, mint 1000 fellépéssel a háta mögött a céges rendezvények, családi partik, esküvők, lánybúcsúk és legénybúcsúk, zsúrok, és óvodák kedvelt bűvésze. 2009 óta dolgozik Magyarország legmeghatározóbb bűvészközpontjában, a Figaro Bűvészboltban, ahol közel 10 éve látja el tanácsokkal a fiatalabb és idősebb kollégákat, iskolát is vezet, ahol gyermekeknek oktatja a bűvészetet. Éveken keresztül a Mosolygó Kórház Alapítvány bűvészeként látogatta a kórházakat, hogy mosolyt csaljon a beteg gyermekek arcára. A magyarországi Houdini ház (The House of Houdini) rezidens bűvésze. Műsoraival Brazíliától kezdve az Arab Emirátusokon keresztül egészen Távol-Keletig már ámulatba ejtette a közönséget. 


 DR. SZABÓ G. GÁBOR kártyabűvész 

„Intelligens bűvészet – intelligens embereknek” – ez a nemzetközileg is díjazott dr. Szabó G. Gábor (www.kartyabuvesz.hu) kártyabűvész jelmondata. Immár 36 éves pályafutása során több mint 30 országban mutatta be tudományát, s rendszeresen tart szemináriumokat Európa szerte, a legjelentősebb hazai és több nemzetközi bűvészszervezet tagja, tisztségviselője. Saját mutatványaiból álló változatos versenyprogramjait rengeteg mérvadó hazai és nemzetközi versenyen is bemutatta, többek között világbajnokságon szerepelt, illetve 2006-ban különdíjat kapott Európa legjelentősebb close-up (mikro-mágia) versenyén, Londonban, 2017-ben pedig Corodini Emlékgyűrűt. Dr. Szabó G. Gábor jó kapcsolatteremtő képességű és humorú előadó, különleges, eredeti mutatványokat bemutató bűvészműsora minden feltételnek tökéletesen megfelel, amely az igényes szórakozáshoz kell, a nézőket aktívan bevonja a műsorba.


Ifj. TÓTH LÁSZLÓ

„Markáns alkotói egyénisége festőművészként bontakozik ki igazán. Vagy inkább mágus-festőként? Mert festőecset és varázspálca váltják egymást jobbjában, hogy áldozhasson a „Nagy Illúzió"-nak, akár a festővásznon, akár a bűvészek pódiumán. A festészet becsapja a valót, hogy igazat állíthasson: az anamorfikus képi talányok, a szürreális jelenségek, a paranormális dolgok nem voltak soha idegenek a táblaképek alkotóitól, s Tóth Laca sem tesz mást a látható festészeti tradícióinak útján halad tovább. És természetesen (amiként a másik énjét lefoglaló bűvészet esetében is) a lényeg a láthatatlanban, a felmutatott, de le nem leplezett titokban rejtőzik. Tóth Laca valóban korunk illuzionistája ..." Hadra Klára művészettörténész


KATZ TÍMEA

2 évvel ezelőtt szerelmesedtem bele a bűvészetbe, ami nagy hatást gyakorolt rám, majd 1 évre rá kezdtem el komolyan tanulni ezt a szakmát.


PAPP DÁNIEL

Papp Dániel vagyok 23 éves és 6 éve kezdtem el bűvészkedni. Magyarországon az országos bűvészversenyen 2. illetve 3. helyezést is nyertem már.


TÓTH TAMÁS

Egy  igazi mókamester, kiválóan párosítja a humort a bűvészettel. Több mint tíz éve szórakoztatja a vendégeket látványos és interaktív műsorával. Trükkjei után a mosoly az arcokon még hosszú percekig garantált. Profi előadásmód bohókás és bájos köntösben tálalva. A műegyetemi bűvészkör alapítótagja.

 


GARGYA RÓBERT

Aki nem elégszik meg félmegoldásokkal, mindig a maximumra törekszik. Nem riad vissza a napokig-hetekig tartó gyakorlástól sem, csakhogy egyetlen másodpercre elhitesse a közönségével: a lehetetlen lehetséges. A műegyetemi bűvészkör alapítótagja.KISS ÁDÁM

„Lenyűgöznek az emberekben rejlő különleges képességek és rejtett erőforrások. Az este során ebből fogok egy kis ízelítőt mutatni.”

SZAKMÁRY PÉTER

6 évesen kezdtem el bűvészkedni. Első mesterem Zsirai Lajos, második Wyborny Nándor. Jelenleg Molnár Gergelynél tanulok, "szakterületem" a színpadi manipuláció. Több hazai díjat is nyertem, s sokszor léptem föl Ausztriában, gálaműsorban. Legközelebb novemberben versenyzek Mariborban. Természetesen nagyon fontos számomra a műsor technikai része, de többre tartom a színpadi megjelenést, eleganciát, mozgást és jelenlétet.
SZENTGYÖRGYI-TILI EDINA – EDINA VARÁZSLATOS VILÁGA

Azért kezdtem el bűvészettel foglalkozni, mert mindig is érdekeltek a különleges dolgok. Imádom az ámuló tekinteteket, a varázs élményét, amit kiváltok vele másokban! Egy különleges világba repülünk, feledve a hétköznapi gondokat, megélve a csoda lehetőségét. A Lárifára Alapítvány önkénteseként ismerkedtem meg Nárcisszal, akit nagyon megszerettem és azóta is tartom vele a kapcsolatot. Sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnék a segíteni a családnak ebben a küzdelemben, és ezt megírtam a bűvészek által üzemeltetett blogban, amire szélsebesen 13 neves előadóművész jelentkezett arra, hogy létrejöjjön ez a jótékonysági est. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Bosznay Rékának, Tar Lászlónak, Németh Gábornak, Kaszányi Rolandnak a fantasztikus szervezési munkáért, amit e nemes cél érdekében vállaltak.

Fotó:  Fülöp Zsolt


Horváth Erika

Utoljára frissítve:vasárnap, 22 július 2018 23:08
FRISS
AJÁNLÓ

Jegyértékesítő partnereinkImpresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató