A következő évad repertoárjában a Nemzeti Filharmonikusoktól megszokott igényes, színes, változatos műsort kap a nagyérdemű. Továbbra is biztosítják a bérletváltás lehetőségét is, hagyományainak megfelelően nagy művészekről elnevezve.

Számos bérleten kívüli koncerttel is várják az érdeklődőket a Nemzeti Filharmonikusok. Ilyen a hagyományos évadnyitó hangverseny; ilyen lesz 2024 decemberében egy nagyszabású mai oratorikus alkotás,  a skót kortárs zeneszerző, James MacMillan (1959) 2021-ben keletkezett Karácsonyi oratóriumának magyarországi bemutatója a zeneszerző vezényletével, és bérleten kívüli eseményként valósul meg május 30-án, Kocsis Zoltán születésének évfordulóján néhány éve megkezdett új hagyományunk folytatásaként A magyar klasszikus zene napja, amely ez alkalommal Gyöngyösi Levente, Bartók, Weiner és Kodály műveit kínálja Balázs János zongoraművész közreműködésével és Keller András vezényletével. 

Az alaprepertoár aranytartalékához ragaszkodók találkozhatnak ebben az évadban Beethoven III., Eroica-szimfóniájával, Schubert VI., C-dúr szimfóniájával, Brahms Akadémiai ünnepi nyitányával, Hegedűversenyével és Változatok egy Haydn-témára című művével, Wagner operája, a Trisztán és Izolda két közkedvelt zenekari részletével, az Előjátékkal és Izolda szerelmi halálával. Megízlelhetik Dvořák VIII. szimfóniájának cseh népies zamatait, megcsodálhatják Richard Strauss Négy utolsó énekének alkonyi fénysugarait, és élvezhetik Debussy Kis szvitjében Henri Büsser hangszerelésének áttetsző kecsességét.

A 2024/2025-ös évad ismét három operaprodukciót kínál. Hallhatjuk november 6-án Bellini A kalóz, február 12-én Thomas Psyché, május 15-én Puccini Turandot című alkotását.

A Nemzeti Énekkar is készül önálló produkcióval a következő évadban. A Pesti Vigadó dísztermében, november 9-ére tervezett esten Ima és fohász címmel kizárólag a cappella kompozíciók szólalnak meg: zsoltárok és más vallásos szövegek megzenésítései – köztük ritkaságok is – olyan szerzők műhelyéből, mint  Heinrich Schütz, Andreas Hammerschmidt, Johann Michael Bach, Schubert vagy Rachmaninov. 

Vendég karmesterből sem lesz hiány a Nemzeti Filharmonikusoknál élvonalbeli amerikai dirigens, Lawrence Foster, valamint a nagyszerű Carlo Montanaro is fellép a következő évadban.

A vonós szólisták között ott találjuk a hegedűvirtuóz Baráti Kristófot és bolgár pályatársát, Liya Petrovát, valamint a Barátihoz hasonlóan világklasszis brácsás Szűcs Mátét. Impozáns a zongoraművészek névsora: fellép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjein Berecz Mihály, Denis Kozhukhin, Jean-Efflam Bavouzet és Balázs János. A fúvós művészek között a zenekar tagjai is feltűnnek: Varga Gábor (klarinét), Szabó Anita (fuvola), Horváth Béla (oboa). 

A külföldi és magyar vokális közreműködők névsora a teljesség igénye nélkül: A kalóz produkciójában többek közt Kolonits Klára, Paolo Fanale és Alexey Bogdanchikov lép pódiumra, a Psyché parádés énekesgárdája Hélène Guilmette, Michèle Losier, Tassis Christoyannis, Mercedes Arcuri, Antoinette Dennefeld, Artavazd Sargsyan, Philippe Estèphe és Christian Helmer közreműködésével büszkélkedhet. A Turandot címszereplője az ukrán szoprán, Oksana Dyka, Kalafot a dél-koreai tenor, Alfred Kim, Liut az olasz szoprán, Selene Zanetti kelti életre. Ernest Chausson Poème de l’amour et de la mer (A szerelem és a tenger költeménye) című dalciklusának előadója a nagyszerű német szoprán, Marlis Petersen lesz. A teremtés márciusi megszólaltatásának három énekese három világklasszis: a francia szoprán, Melissa Petit, az osztrák tenor, Bernhard Berchtold és a német bariton, Thomas E. Bauer. Sir James MacMillan Karácsonyi oratóriumában a szólókat két nagyszerű brit énekes, a szoprán Mary Bevan és a bariton Leigh Melrose tolmácsolja. De a magyar vokális kultúrát is sokszínűen jeleníti meg a Nemzeti Filharmonikusok 2024/2025-ös évada: Schöck Atalától Megyesi Zoltánig, Haja Zsolttól Pasztircsák Polináig, Láng Dorottyától Kálnay Zsófiáig, Gábor Gézától Kelemen Zoltánig a hazai énekestársadalom számos képviselője járul hozzá művészi teljesítményének többletével a produkciók maradandó élményéhez.

A 2024/2025-ös évad programjai az alábbi linken tekinthetők meg:  https://nfz.jegy.hu/