Addig ostorozlak, nemzetem, mig végre földobog…” – Nagy Magyar Versek a Várkert Bazárban

A Várkert Irodalom a Nagy Magyar Versek című irodalmi sorozatában havonta költői esttel varázsolja el nézőit: ismert színészek, egy népszerű zenész, mindig más szervező gondolat, összefűző ösvény.

Az ENEMVÉ 7.0 2019. március 5-én 19 órától a bátorságról, az álomról és a szívről szól. Gondolatok szabadon és nemzetben, csendek, bátor társak, hős nők, férfiak és gyerekek. Szembenézés a múlttal és a jövővel, a magyar irodalom nagy harcai, dicsőségei és bukásai; haza és szeretet.

A márciusi esten Beck Zoltán Háy János kortárs versei alapján készült Háy come Beck című anyagából ad elő. Udvaros Dorottya eddig csak énekelt Bereményi szövegeket mond el. Schell Judit Beck Zoltán verseiből egy művet szaval, Udvaros Dorottya és Reviczky Gábor pedig Varró Dani Maszathegy című verskötetéből egy humoros nyelvtörőt ad elő.

Szerzők: Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Tompa Mihály, Tóth Árpád, Márai Sándor, József Attila, Szendrey Júlia, Berzsenyi Dániel, Radnóti Miklós, Janus Pannonius, Csáth Géza, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Mándy Iván, Somlyó György

Előadók: Udvaros Dorottya, Schell Judit, Reviczky Gábor

Zene: Beck Zoltán
Háziasszony: Ugron Zsolna 
Rendező: Seres Tamás 
Helyszín: Várkert Bazár, Rendezvényterem
Jegyár: 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft
Jegyvásárlás: bit.ly/enemve-7