Új felállásban és friss dalokkal lép színpadra május 31-én a Shaibo az A38-on. A Szigeti Zsófi vezette zenekar innentől egyfajta szabad térként szeretne létezni, ahol folyamatos zenei kísérletezés folyik, és számos alkalommal külföldi zenészek is csatlakoznak a folyamatokhoz. Artpopos hangzásvilágukat a levegősebb dallamok és az élő elektronika teszi teljessé.

A Shaibo egyik fele Hollandiában, a másik fele pedig Budapesten él, ugyanis Szigeti Zsófi jelenleg a Conservatorium van Amsterdam hallgatója. Az új dalok tehát 1300 kilométert áthidalva születnek. Ez a fajta rugalmasság viszont lehetővé teszi, hogy a csapathoz szinte bármikor közreműködő zenészek csatlakozzanak. A zenekar állandó tagjai Nyitrai Péter basszusgitáros, Bécsy Bence gitáros és Kovács Miki dobos, de az új felállás debütáló, Sun Brought című számában például Zsófi egyetemi barátaiból álló kórus, egy hegedűs és egy csellista is közreműködött, emellett Bodnár Szabi billentyűn, Zahár Fanni pedig fuvolán.

A dalokat Szigeti Zsófi szerzi: „Nyitivel évek óta együtt dolgozunk, ő az, akinek elsőként megmutatok mindent, és producerként is segíti a munkámat. A mostani koncertet komoly alkotói folyamat előzte meg, hiszen négy új dalt biztosan el fogunk játszani, de emellett a régi Shaibo számokat is új zenei köntösbe kellett öltöztetnünk. A jelenlegi hangzás ugyanis jelentősen eltér a zenekarra korábban jellemző, nagy dinamikákat leíró, erőteljes zenétől. Sokkal finomabb, puhább, levegősebb dalokat fogunk innentől játszani, élő elektronikával, közel a soulhoz.”

Az A38-as koncert után a Shaibo nyáron többször is fellép Magyarországon, ősszel pedig Hollandiában is bemutatkoznak. A tervek szerint a zenekar még az idén megjelentet egy EP-t is.

Shaibo, vendég: Window
2019. május 31., A38

https://www.facebook.com/events/416814162199515/