Bach Éva Magyarországon az elsők között szerzett erdőfürdő vezetői képesítést a nemzetközi Forest Therapy Institute-nál (FTI) és 2020. június 2-án elindította hazánkban az első hathetes erdőterápiás csoportot. Az eredetileg rák betegségben érintetteknek szánt csoportot minden résztvevő számára ingyenesen tette elérhetővé a szervező, aki maga is gyógyulást és egy teljesebb életet keresve találkozott a módszerrel. 

A nemzetközi gyakorlatban mostanra széles körben alkalmazott shinrin yoku, azaz erdőfürdőzés és erdőterápia, csak 2019 nyarán jutott el Magyarországra nemzetközileg elismert képesítést szerzett szakemberek által. Ez a japán eredetű vezetett relaxációs technika számos stressz eredetű és más civilizációs ártalmakból fakadó betegség, így többek között akár a rák gyógyításában is alkalmazható kiegészítő terápiás módszerként.

„Saját korábbi érintettségem miatt is szívügyemnek tekintem, hogy hasonló problémákkal küzdők számára elérhetővé váljon az erdőterápia. Az általam vezetett erdőfürdő alkalmakra a stressz eredetű krónikus megbetegedéssel élők és a rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők jelentős kedvezménnyel jelentkezhetnek. Ezzel az ingyenesen hozzáférhető erdőterápiás folyamattal pedig hagyományt szeretnék teremteni: szándékomban áll mostantól minden évben csoportot indítani IBS, SIBO, Crohn- és rákbetegek számára.” – nyilatkozta Bach Éva, a csoport elindítója.

Éva  további terveiben szerepel, hogy szorosabbra fűzze az együttműködést más, hasonló területen működő szervezetekkel, szolgáltatókkal, 2021-re pedig a Forest Therapy Institute-tal közösen egy, a Közép—Kelet európai régióban élők számára kedvezményesen elérhető erdőfürdő vezető és erdőterapeuta képzés indítását is tervezik.

Az együttműködés célja a minőségbiztosítás és a hiteles kommunikáció mellett az erdőfürdőzés népszerűsítése és annak tudatosítása, hogy az ember a természet elidegeníthetetlen része, és mind az ember, mind az emberen túli természetvilág számára nélkülözhetetlen, hogy őrizzük és építsük ezt a kapcsolatot. 

Erdőfürdő videó itt: