A világörökségi cím elnyerésének évfordulója alkalmából 4 tételes borkóstolót és római ételkóstolót tartanak a Cella Septichora Látogatóközpontban 2021. december 4-én 17 órától.

Az UNESCO Világörökség Bizottsága Pécs (Sopianae) ókeresztény temetőjét 2000. decemberében vette fel a Világörökség Jegyzékbe, kulturális örökség kategóriában. Azóta a város egyik legjelentősebb turisztikai attrakciójává váltak a különleges föld alatti sírkamrák.

Az évfordulót immár hagyományos módon borkóstolóval ünneplik a Cella Septichora Látogatóközpontban, amelyen a pécsi borvidék borai kapják a főszerepet. A történelmi háttérbe ágyazott 4 tételes borkóstolót Juhász Dániel borszakértő, történész tartja, aki a borok történetéről is beszélni fog. Az italok mellé újragondolt római ínyencségekkel is készülnek.

Mindez egy igazán különleges miliőben, hiszen a helyszín különlegessége abban rejlik, hogy építészetében és falfestészetében rendkívül sokoldalúan szemlélteti a Római Birodalom északi és nyugati provinciáinak korakeresztény temetkezési építészetét és művészetét.

A program előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma limitált.

Jelentkezés és információ: +36 30 7013771, info@pecsorokseg.hu.