Idén 2022. szeptember 12-18. között nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a korábban Ékszerek Éjszakája néven megismert Kortárs Ékszerhét Budapest 2022 (Budapest Jewelry Week ’22).

Az egyhetes eseménysorozat alatt a hazai művészek egyéni vagy csoportos kiállítása mellett sor kerül a nemzetközileg meghirdetett pályázati anyag bemutatására is, amelynek központi helyszíneként a Hybridart Space Galéria ad otthont.

Az idei év hívószava: PARADOX. idén minden eddigit túlszárnyaló jelentkezési anyag érkezett be a felhívásra Európa és a világ számos országából, többek között Törökországból, Indonéziából, Kínából, Mexikóból és Japánból. A pályázati anyagok egyszemélyes zsűrije az a holland Gijs Bakker, aki a kortárs ékszertervezés egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású alakja napjainkban.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a kortárs ékszer műfaját, lehetőséget adva a hazai és külföldi alkotók legfrissebb munkáinak bemutatására. A programsorozat kétéves tematikában működik, és mint minden páros évben, idén ősszel is több mint húsz helyszínen találkozhatnak majd az érdeklődők az esemény kapcsán szervezett kiállításokkal, programokkal Budapest-szerte, valamint egy szentendrei és egy pécsi galériában is.

Az esemény szervezői: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Neuzer Zsófia, Roskó Mária, Tengely Nóra

A kiállítássorozat a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület közreműködésével valósul meg.