3.4 C
Budapest
péntek, április 19, 2024
hirdetés

Nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválja 20. alkalommal Budapesten az L1 Egyesület szervezésében

Fotó: Szigeti Csongor

2021. szeptember 1. és 5. között az L1 Egyesület 20. alkalommal rendezi meg Budapesten és rendhagyó módon vidéken az L1danceFest névre hallgató nemzetközi szemlét, melynek fókuszában a kortárs előadóművészetek (tánc- és társművészetek, zene illetve a performatív művészetek) állnak.

Az L1 Egyesület immáron 20 éve biztosítja és bizonyítja, hogy a kortárs, független formában működő hazai és külföldi előadók jelenléte szükséges és építő a hazai táncszakmai életben is. 2021. Szeptember 1. és 5. között az L1 Egyesület 20. alkalommal rendezi meg Budapesten és rendhagyó módon vidéken az L1danceFest névre hallgató nemzetközi szemlét.

A szervezők az L1danceFest programjainak kialakításakor fokozottan figyelnek arra, hogy úgynevezett OFF programok (kísérő események) is megjelenjenek, ezzel is hangsúlyozzák a fesztivál közösségépítő erejét, valamint a szakma alaposabb megismerését, testközelbe kerülését. Ezért kiállítások, beszélgetések, valamint a társművészetek megjelenése jellemzi a fesztivált a kezdetek óta.

A külföldiek mellett kiemelten fontosnak tartják a szervezők, hogy a nemzetközi fesztivál szövetében magyar alkotók is megjelenhessenek, különös tekintettel az L1 Egyesület tagjainak és rezidens művészeinek a munkáira. Idén (a tavasz óta átrendeződött utazási lehetőségek miatt sajnos a külföldi meghívottak nagy részét le kellett mondják; de cserébe) főleg magyar művészeket mutat be a fesztivál.

Idén – első és egyben utolsó alkalommal – a Budapesten kívüli régiókba helyezik az akciókat, aktivitást és minden este a Bakelit Multi Art Center-be várják vissza a nézőket, hogy közösen ünnepeljenek és egyben búcsút is mondjanak a 20. fesztiválnak. 

Az L1danceFest 2021 számokban; 16 előadás – 3 kiállítás és megnyitó akció – 3 koncert – 1 képzés – 10 önkéntes segítő.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb