2022. május 1-én, vasárnap a Várkert Bazár kivételes összművészeti alkalomra készül. Anyák napja alkalmából két korosztály énekesnőjének nagyszabású koncertje és Magyarország legnépszerűbb kortárs művészeti vására várja a közönséget.

Lovász Irén és Дeva két generáció tagjaként együtt idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt: a Kossuth-díjas népdalénekes és a Petőfi Zenei Díj idei legjobb női hangja lép közösen színpadra. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albuma nyomán a Kerub zenekarral kiegészülve népzenei motívumaink világzenei szövetbe ágyazódnak az anyák iránti tisztelet és a női inspiráció zenei estjén.

A Kossuth-díja mellett számtalan elismeréssel díjazott Lovász Irén népdalénekes és néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről szól. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét a nagy életfordulók helyzeteiben, melyeket az énekek és „Édesanyám sok szép szava” tesznek most teljessé a Várkert Bazár anyák napi koncertjén.

Takács Dorinát, azaz Дevát sem kell bemutatni a rajongóknak, hiszen a fiatal énekesnő idén megjelent Csillag című első nagylemezének dalai már belopták magukat a közönség szívébe. A 21 éves előadó üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre, dalait maga szerzi, valamint a lemezborítóit is ő készíti. Nemrég a Petőfi Rádió „legjobb női előadó” díját nyerte el, és „Music Moves Europe” díjban részesült, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése. Régi vágya teljesül, amikor egykori példaképével együtt énekelhet az Alma, fája címet viselő koncerten.

A koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP designvásárt. A mai magyar divat és design törekvéseit támogató művészeti vásár célja 2006-os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar termékek megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Napjainkra a WAMP igazi társas eseménnyé bővült, kiemelkedő magyar tervezőket és művészeket mutat be a nagyközönség számára. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, amelyet nemcsak alkotók és vásárlók, hanem turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok keresnek fel. Közel tizenhat éve a WAMP a friss designtermékekre éhes közönség rendszeres hétvégi zarándokhelye. Idén tavasszal és nyáron a designvásár az anyák napi rendezvény mellett további két alkalommal színesíti majd a Várkert Bazár színvonalas programjait.