2021. november 13-án a már hagyományos LIBADALOM-mal jelentkeznek az etyekiek a Gasztrosétányon – már 10.00 órától várják a libás étkek, az újbor, a forró és tüzes italok szerelmeseit és Lúdas Matyi szellemi örököseit, akik szeretnének részt venni a messze földön híres terelőversenyen, a libafutamon.

Nem tudjuk, hogy Etyeken mennyire babonásak az emberek, de úgy tűnik biztosra mennek és számos libás étellel, valamint újborral készülnek, nehogy a népi hagyomány „jóvoltából” ők vagy a vendégeik egész évben éhezzenek vagy szomjazzanak. A libalevestől és libatepertőkrémtől kezdve, a töltött libanyakon és libasültön keresztül a libás rétesig és lúdláb szeletig terjed a kínálat, amit újborral és többféle tüzes és forró itallal is leöblíthetünk majd.

Az őszi időszakra varázslatos színekbe öltözött Gasztrosétány azonban nem csak az ízlelőbimbókat vonzza, hiszen számos egyéb szabadidős, kirándulós program közül is választhatunk. A leghíresebb ezek közül nyilvánvalóan a Libafutam, amelyre idén is a helyszínen nevezhetnek Lúdas Matyi szellemi örökösei akár saját, akár a szervezők biztosította „tuninglibával”. A feladat ezúttal is az, hogy tollas barátunkat – az őket maximálisan óvó szabályok betartásával – végig tereljük a szőlőtőkék határolta EtyekRingen!

A nézők szavazhatnak is majd az eredményekre, nyertesekre. Az élő tippjátékon helyesen voksolók között pedig ínycsiklandó etyeki ajándékokat sorsolnak majd ki a szervezők, akik már alig várják, hogy Gőgös, Gúnár, Gedeon és Pötyi közül melyik szárnyas barátunk lesz a befutó.

Ebben az időszakban valóban varázslatos tud lenni egy etyeki kirándulás is, amelyhez e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be a környéket.

A Libadalom után, karácsony előtt jön az Advent a Gasztrosétányon, de addig is bármikor érdemes Budapest Szőlőskertjébe látogatni, amelyhez kiváló segítség a helyi vendégvárókat bemutató, ingyenes e-tyek alkalmazás, amely ezen oldal fejlécében mindkét platformra elérhető