22.3 C
Budapest
vasárnap, június 23, 2024
hirdetés

Két év után végre újra megelőzheted a Fogaskerekűt!

Valódi örömhírrel szolgálhatunk a futás és túrázás rajongóinak: bár a vírus miatt 2020-ban és 2021-ben isnélkülöznünk kellett, az idei tavasz már nem telhet el Budapest egyik kedvenc sporteseménye nélkül: áprilisban újra versenybe szállhatsz a Fogaskerekűvel!

Két év kényszerpihenő után, idén 2022. április 23-án újra megrendezi a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a fővároslegendás terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt, ahol nem csak futva, hanem akár kerékpárral, vagy éppen túrázva is rajtolhatsz a Széchényi-hegy meghódításáért!

Idén már 17. alkalommal mérheted össze erődet a Hegyvidék kedvenc közlekedési eszközével, a már-már extrémnek számító útvonalon!

Az évek alatt ikonikussá vált családi sportnap elnevezése árulkodó: célja, hogy a rajthoz állók a Fogaskerekű vasúttal egyidejűleg startolva, de előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint maga a piros vonat. A hegyvidéki lakosok és lelkes budai túrázók pedig már jól tudják, hogy a két végállomás közötti távot jellemzően alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert Fogaskerekű, tehát a bátor vállalkozóknak mindössze ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a 4,5 kilométeres távot, legyőzve a „gépszörnyet”.

Első hallásra persze nem tűnik nagy kihívásnak az alig 5 kilométeres út, de a valójában 325 méteres szintemelkedésűhegymenet még a legedzettebb futókat és a rettenthetetlen bringásokat is próbára teszi. Ennek ellenére minden évben nevezők ezrei – kicsik és nagyok egyaránt – állják ki a próbát! A 2018-as eseményen például a közel 2000 induló fele óvodás és iskolás gyerek volt, családostól.

Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett ugyanis egy kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont hódolva a Budai-hegység csodái előtt, egy körülbelül 7 kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. A Zugligeti Általános Iskolától induló kijelölt útvonal, olyan nevezetespontokat érint, mint például a varázslatos panorámájú Tündér-szikla, vagy a Szent-Anna kápolna. Persze ennek az útvonalnak a végállomása megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló.

Gyere és mérd össze az erődet a Fogaskerekűvel! Előzd meg futva vagy bringával és részesülj a bőkezű díjazásból: a különböző kategóriák férfi és női első öt helyezettje között ugyanis 300.000 Forint készpénzt és 300.000 Forint értékű sportutalványt osztanak ki a szervezők! A nem mindennapi kaland után viszont már nem jó ötlettovább szaladni, hiszen a színpadon sztárfellépők koncertjeire lazíthatsz!

Április 23-án várunk mindenkit szeretettel! Előzzük meg újraegyütt a Fogaskerekűt!

További infók: 

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
168FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb