Inkább lóg, de néha áll is

Úgy tartják, a bölcs férfiember az agyával gondolkozik, s csak ritkán hallgat a szívére. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor mindkettő háttérbe szorul, s a hatalmat, az irányítást, egy jelentéktelennek tűnő vesszőcske alakú végtagunk veszi át. Ezt a pillanatot jellemzi úgy az egyszerű népi bölcsesség: Az ész megáll, ha a f.sz föláll! Ez a kötet ezt a nagyhatalmú „férfialkatrészt” mutatja be érdekesen, mindenre kiterjedően és rendkívül olvasmányosan. Emellett figyelem, nem csak férfiaknak ajánlott!

Vannak belső szervek, amik nélkül nem tudunk élni, például tüdő nélkül, nem menne a levegővétel, máj nélkül nem menne a méregtelenítés, vese nélkül a kiválasztás, s persze a szív pumpálása nélkül megállna az a keringési rendszer, mely az élet alapját adja. Aki azonban elveszti a hímvesszőjét, és a heréket, az akár boldogan tengetheti élete napjait a férfikor legvégső határáig. Egy dologra azonban képtelen lesz, továbbadni a génjeit, s így biztosítani az emberi faj további fennmaradását. Ezek elvesztése tehát, ha nem is az egyén, de az emberi nem érdekében katasztrofális következményekkel járna. Jól vigyázzunk tehát rájuk, mint becses kincsekre, s hogy tulajdonképpen mik is ezek a kincsek, miből fejlődtek ki az idők folyamán, mit tudnak, hogyan működnek év tízezredek óta, s hogyan lehet megjavítani őket akkor, ha nem az elvárt módon funkcionálnak – nos, ezekre a felmerült kérdésekre mind-mind választ kapunk ebből a remek, urológus szakorvos által megírt könyvecskéből.
Csalódni fog, aki könnyű, sikamlós, pornográf jellegű írás után vágyakozott, de az is, aki merev, száraz, szigorúan szakmai irodalmat remélt a kötet kézbevételétől. Ez a könyv laikusnak érdekes, viszont remélhetőleg a szakembernek is tartogat olyan információkat, amit eddig esetleg nem ismert, ismerhetett. Tizennégy fejezetben kapjuk meg a vegyes ismeretanyagot, ami nagyon sok dolgok felölel a pénisz és szűkebb környezete témakörben. Anélkül, hogy tételesen végigmennénk ezeken a fejezeteken, csak néhányat emelünk ki, afféle kedvcsináló gyanánt.
A harmadik fejezet címe – Milyen nagy, az elég nagy? – szinte minden férfiember önbecsülését megingathatja, ha pedig lelkiekben már kellően összetört, akkor haladéktalanul fogja rávetni magát ennek a fejezettnek az egyik alcímére: Meg lehet-e növelni a péniszt? S itt sorakoznak a lehetséges – vagy a hiszékenyek által annak tartott – megoldások, a tablettáktól és krémektől kezdve, a vákuumpumpákon és nyújtóeszközökön át, egészen a műtéti megoldásokig. Hiába, néhány centiméter eltérésre az élet egyéb területén nagyvonalúan legyinthetünk, ha viszont a „szerszámról „ van szó akkor ebben férfiember nem ismer tréfát.
A tizedik fejezet – A keserves viszketés – viszont arra utal, hogy – sajnos – sokszor nem lehet, lehetett élvezni a testi gyönyöröket, azok mellékhatása nélkül. Ma már sokféle nemibetegségre tudjuk a gyógyírt – valaha a szifilisz, a vérbaj végzetesnek bizonyult – de mindig felbukkannak újabb és újabb nemi úton terjedő kísérőjelenségek bakteriális és vírusos formában. Ha valaki összeszed egy trippert, az nagyon kellemetlen lehet, de szinte minden esetben nyom nélkül gyógyítható, míg egy kezeletlen HIV fertőzés mortalitása 100%. Érdemes tehát a szexuális partnerek között nem csak külső, de az általuk hordozott rizikófaktor alapján is szelektálni!
Ezt a könyvet érdemes lenne minden tinédzsernek a kezébe adni, hogy megismerje saját – vagy éppen az ellenkező nem – testi adottságait, a fajfenntartás természet által kimunkált csodálatos eszközét, és annak működését. Aki pedig ezt elszalasztotta tizenéves korában, az még mindig pótolhatja – sőt kifejezetten javasolt, hogy pótolja – ezáltal nem csak saját magával, testével kerül közelebbi baráti viszonyba, de házaséletének esetleges szexuális zsákutcájából is megtalálhatja a kiutat.
Ez a könyv, nem csak remek szórakozást, sok ismeretet nyújt, de mint az alcímben is megjelenik, felhasználó kézikönyvként is használható. Használja tehát mindenki, mert minden bizonnyal hasznára fog válni.
Tölgyesi Tibor

Sturla Pilskog
Pénisz

Figura Könyvkiadó 2022
Ára: 3790 Ft