3.2 C
Budapest
vasárnap, április 21, 2024
hirdetés

Fonós programok a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálatában – online

Több remek koncertre és előadásra kerül sor a Fonó online kínálatában, amelyekkel a zeneház csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál sorozatához. 2021. április 10-én 19:30-tól Enyedi Ágnes énekes és Salamon Soma furulyás-harmonikás közös műsora Bartók Béla nyárádmenti gyűjtéséből, valamint széki lassú, csárdás és négyes dallamokból válogat. A furulya-ének duó bensőséges hangulatú műsorában a lírai dallamok és szövegváltozatok magukkal ragadó szépsége mutatkozik meg. Közreműködik: Enyedi Ágnes – ének, Salamon Soma – furulya. Az eseményt a Fonó facebook oldalán lehet megnézni ide kattintva>>, és a kezdő időponttól kezdve aznap éjfélig a Fonó weboldalán, valamint utólag a youtube-on.

2021. április 14-én 19:30-tól Nyitrai Tamás és Mihó Attila közös koncertjére kerül sor. A Bazseva zenekar illetve a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának két kiváló hegedűse „Kettős hangzat – Népzene két hegedűre a Kárpát-medencéből” elnevezésű koncertje a Kárpát-medencében élő nemzetiségek körében megmaradt népi hegedűjáték sokszínűségén alapul. Műsorukban olyan zenei összeállítások hangoznak el ismert és kevésbé ismert tájakról, amelyek a hegedűjáték valamilyen egyedülálló hagyományát képviselik, vagy olyan gyűjtések rekonstrukciói, amelyek hatással voltak nagy zeneszerzőink munkásságára és napjaink népzenei előadóira egyaránt. Előadásuk ebből a koncertműsorból ad ízelítőt. Közreműködik: Nyitrai Tamás – hegedű Mihó Attila – hegedű. Az eseményt a Fonó facebook oldalán lehet megnézni ide kattintva>>, és a kezdő időponttól kezdve aznap éjfélig a Fonó weboldalán, valamint utólag a youtube-on.

2021. április 13-án 19:30-tól a FolkEmbassy Podcast Revival Adatközlők sorozatában Rosonczy-Kovács Mihály Junior Prima-díjas prímás, népzenész, a Hungarian Folkembassy vezetőjének vendége Csoóri Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar dalszerző, a hazai hangszeres népzenei mozgalom egyik elindítója, a Muzsikás együttes és a Magyar Dudazenekar alapító tagja Kossuth-díjas népzenész, a Muzsikás együttes egykori tagja. A podcast a Fonó facebook oldalán, valamint a Fonó Soundcloud és Spotify podcast csatornáján lesz elérhető.

2021. április 17-én 19:30-tól az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes előadására kerül sor az online térben Kedvemre való címmel. A Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili vezetésével működő Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes hamarosan 30 éves fennállását ünnepli. Kedvemre való című előadásuk az együttes legsikeresebb táncműsorainak részleteiből építkezik. A Kárpát-medence egyes tájegységeinek autentikus táncai és zenéi kortárs színpadi megoldásokkal gazdagítva mutatnak rá hagyományos népi kultúránk sokszínűségére.

A háromszorosan Kiválóan Minősült együttes országos szakmai fórumok rendszeres közreműködője, díjazottja; tagjai számos együttesi és egyéni díjjal büszkélkedhetnek. Művészeti vezetőik olyan kiváló táncos-koreográfusok, akik komoly kreativitást igénylő feladatot teljesítenek: a szakmai hitelesség megtartása mellett a 21. század kihívásainak megfelelő, előremutató, a „ma” emberéhez szóló táncműsorok megalkotásán dolgoznak. A Kárpát-medence gazdag népi kulturális értékeit látványos koreográfiák formájában állítják színpadra.

Közreműködik: Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes
Művészeti vezetők: Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili
Zene: Bazseva zenekar

Az esemény támogatói hozzájárulással tekinthető meg. Részletek itt: http://www.fono.hu/hu/programok/fono-tavasz:-angyalfoldi-vadrozsa-tancegyuttes-kedvemre-valo-716

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb