28 C
Budapest
kedd, július 23, 2024
hirdetés

Európa-napi fesztivál és futóverseny a Szabadság téren!

A 19 kilométeres táv mellett ingyenes koncertek, családi és EU-s programok várják az érdeklődőket az Európa-nap alkalmából.

Idén a május 7-én, vasárnap megrendezendő Európa-napi fesztiválon hazánk uniós csatlakozásának 19. évfordulóját ünnepeljük. Ebből az alkalomból ingyenes családi és EU-s programokkal, kvízekkel, valamint izgalmas beszélgetésekkel és nagyszabású koncertekkel várják a szervezők az érdeklődőket a budapesti Szabadság téren. Itt rajtol el az immár hagyományos, ingyenes, akadálymentes futóverseny is.

A futók 10 órakor indulnak a Szabadság térről. A verseny útvonala 19 jelentős, európai uniós támogatásból megvalósult, az oktatáshoz és egyéb képzési formákhoz szorosan kapcsolódó fejlesztés mentén halad el.  Az EU-s futáson a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a https://eufutas.hu/ weboldalon a létszámhatár eléréséig, illetve 2023. május 1. (hétfő) 22:00 óráig lehet. További információk a verseny  Facebook-oldalán olvashatók.

A szervezők így fogalmaztak:

„19 év – 19 km” – EU-s futás

Magyarország 19 éve az Európai Unió tagja. Fuss velünk 19 kilométert – vagy váltóban 3×6,3 km-t – a budapesti Európa-napi fesztiválon, 2023. május 7-én!

A verseny eredményhirdetése után, az estig tartó sokszínű programsorozat 14 órakor kezdődik Járai Márk, a Halott Pénz frontembere akusztikus koncertjével. A koncertet a Veszprém-Balaton 2023: Európa Kulturális Fővárosának programajánlója követi majd a nagyszínpadon. Ugyanitt ukrán művészek előadása következik 15:15-től, majd az Aranyakkord formáció lép fel; a zenei fellépők sorát a Budapest Bár zárja. A nagyszínpad koncertjeivel párhuzamosan családi és gyerekprogramok kezdődnek a Pódiumszínpadon. Az Európa Pont sátorban pedig izgalmas és aktuális témákról szóló beszélgetéseket hallgathatnak meg a fesztivál látogatói. Érdemes lesz felkeresni a civil szervezetek sátrait is, hiszen szó lesz többek között gyerekek fejlesztéséről a Sulinyugi program munkatársaival, társadalmi integrációról a Hősök Tere Alapítvánnyal, sőt, egy kutyás terápiás foglalkozásba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a Varázsmancsoknak köszönhetően. A készségek európai éve kapcsán számos – a képzés, továbbképzés és átképzés területén tevékenykedő – szakmai szervezetet mutatkozik be.  

Az Európa-napi fesztivált és futóversenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel és Budapest Főváros Önkormányzatával. A programok ingyenesek.

A rendezvényről további információk a www.eu.hu weboldalon és az Európa-napi fesztivál Facebook-eseményében találhatók.

Európa-nap 2023. május 7-én vasárnap 10.0020.00-ig Budapesten, a Szabadság téren!

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
169FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb