A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb programsorozata, a Borszerda, ősszel is rendhagyó múzeumi programot kínál a művészet rajongói számára. 2022. szeptember utolsó két szerdáján –  szeptember 21-én és 28-án  – a rendezvény izgalmas programokkal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődőket.

2022. szeptember 21-én és 28-án, 18 és 22 óra között, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével, borkóstolóval és csodálatos panorámával várja a művészet rajongóit a Magyar Nemzeti Galéria.

A szeptember 21-ei Borszerda esten a hamarosan záró Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) és a Dancing 1925. Magyar művészek a párizsi éjszakában című időszaki kiállítások is láthatók. Ezen az estén az Art deco kiállításban több tárlatvezetés is  várja a közönséget: Winkler Nóra és Topor Tünde az art deco plakátokon megjelenő új nőképről mesél, Bárdi Sára művészettörténész az Art deco a nagy Gatsbyn túl címmel tart vezetést. Az art deco művészetéről pedig Bellák Gábor művészettörténész tart előadást. Az állandó gyűjtemény tárlatvezetésein Maurer Dóra, Fehér László és Hantai Simon művészete ismerhetik meg az érdeklődők. A megújult Lépésváltás kiállításban Petrányi Zsolt kurátor tart tárlatvezetést.

Szeptember 28-án a múzeum nemrég nyílt új időszaki kiállítása, a Vaszary. Az ismereten ismerős című tárlat áll a középpontban. Ezen az estén Nők, virágok, tenger – Vaszary János képei a műkereskedelemben címmel Kelen Anna művészettörténész tart előadást. Ezen az estén a közönség tárlatvezetéseken ismerheti meg Vaszary János és Rippl-Rónai József művészetét.

Az őszi eseményeken a Borszerdák vendége az Etyeki Kúria és a Sauska Borászat. A Borszerdák közönsége a meghívott borászatok képviselőit szakmai beszélgetésen ismerheti meg.  Az egyes esteken a Borszerda szakmai partnere, a BorPortré munkatársai beszélgetnek a meghívott borászatok képviselőivel. 

Részletek: www.mng.hu