Fellini az ismert 8 és ½ című remekmű alkotója, amely a filmtörténet első rendezői önvallomása. A mű nagy hatást gyakorolt más alkotókra is, így idővel a zenés színpadokra is eljutott. Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével készült el a Nine című musical, amely az Operettszínház történelme során első alkalommal lesz látható.

Bár jelenleg még zárva a színház, színészeink már alig várják, hogy újra személyesen is találkozhassanak a közönséggel. A héten volt a darab olvasópróbája, amelybe virtuálisan közönség is betekintést nyerhetett. A darab rendezője Balázs Zoltán elárulta, hogy a nézőknek egy igazán újszerű, rendhagyó, futurisztikus látványvilágban lehet majd részük. A darab egyik különlegessége, hogy bár három szereposztás lesz, az egyes előadások mégis kissé különbözőek, például mindhárom bemutatón más jelmezekben tűnnek fel a művészek. A különleges darabban az Operettszínház sztárjain kívül visszatérő művészek és új arcok is feltűnnek, érdemes egy pillantást vetni a színlapra: http://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=285&evadId=16

A musical főszereplője Guido Contini – filmrendező, aki épp alkotói válságban szenved, nem találja önmaga kreatív énjét. A darab egy belső utazásra hívja a nézőt, egyfajta teremtőjátékra. A szokatlan, formabontó rendezéseiről ismert Balázs Zoltán nagy szerepet szánt a darabban a szimbólumoknak is, a sokszor megdöbbentő látványvilág, a kaleidoszkópszerű történések mind értelmet nyernek a cselekmény során. Guido gazdagon áradó fantáziája a szélsőségek tárhelye, az ő világába minden belefér. Egyfajta dimenziójáték, tele izgalmakkal. A darab egyszerre modern és korhű, a jelmezek a hatvanas évek ikonikus ruhadarabjait elevenítik meg, de a látvány, a szöveg modern könnyedséget ad a darabnak. Egyszerre vannak jelen az olasz tarantella, flamenco, keringő, vagy a korunk stílusára jellemző táncjelenetek a musicalben. Sőt olaszul és franciául is beszélnek majd művészeink a színpadon.

Ez a nem mindennapi előadás széles körben nyújt szórakozást, éppúgy megszólítja a fiatal felnőtteket, mint az idősebb korosztályt. Mindenkihez van mondanivalója!