Fotó: Dömölky Dániel

A PRIZMA című produkció egy többállomásos munkafolyamat eredményeként kerül bemutatásra 2021. február 25-én a TRIP Hajón. A Társulat a tavaszi karantén időszakában elkezdett EGYPERCESEK mini videósorozat koncepcióját fejlesztette tovább egy színpadi produkcióvá.

A PRIZMA központi témája a megfordult világkép. Új szemléletre és új gondolkodásra van szükségünk, hiszen a megszokott életünket átírta a pandémia. A bezártság, a távolságtartás, az óvakodás megváltoztatta mindennapjainkat, de legfőképp a szociális életünket, azaz kapcsolatainkat, viszonyrendszereinket. Másképp üdvözöljük egymást, másképp közeledünk egymáshoz, és ez a saját testünkkel való kapcsolatunkat is megváltoztatja. Sokszor magányosabbak leszünk, befelé fordulunk, életünk automatizmusai, rutin cselekedetei ismétlődnek. Ezek a változások mind-mind remek táptalaját képezik drámai és banális helyzeteknek, és most arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk ezt színházi értelemben vizsgálni: mozgásba, formákba ölteni félelmeinket és örömforrásainkat is, hogy tánccá varázsoljuk vágyaink, hiányérzetünk, mindennapos tevékenységeink felnagyított momentumait. A mindennapokban megélt társas magány és a közösségben létezés szükségének kontrasztja izgalmas kombinációkban jelenik meg a színpadon. A tánc eszköztárának felhasználása újszerű perspektívába helyezi az elmúlt évben megtapasztalt kollektív élményt.

A korlátozások feloldása után várhatóan szabadtéren, köztereken is bemutatásra kerülő produkció által a Duda Éva Társulat erősíteni szeretné a tánc jelenlétét a mindennapi életben. 

Az online bemutatóra február 25-én, csütörtökön 20.00 órától kerül sor a www.tripart.hu weboldalon. A premiert követően visszanézhető a mozgásszínházi felvétel.

Táncosok és alkotók: 

Bacsó Gabriella, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Szilvási Anna 
Zene: montázs 
Produkciós asszisztens: Csák Beatrix, Vitárius Orsolya 
Videó: Szabó János 
Fotó: Dömölky Dániel 
Produkciós vezető: Huszár Ágnes 
Fénytervezés, koncepció, rendezés: Duda Éva