A Zeneakadémia Nagytermében, 2020. február 21-én 19:30-kor Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában.

A komponista életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb, mint egy év leforgása alatt született remekművek, amelyek felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia hallgatóiból, Európa legnevesebb koncerttermeinek vendégeként, nemzetközi versenyek díjazottjaként, számos élvonalbeli szólista partnereként zenei hitvallásuk csak erősödött: céljuk, hogy koncertjeiken megszólaljon az anima musicae – a zene lelke.

A versenyművek szólistája David Grimal hegedűművész, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége, szólistaként a legnevesebb zenekarok – Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker – vendége.

Műsor:                                      
Wolfgang Amadeus Mozart:
B-dúr hegedűverseny No. 1 Kv. 207
D-dúr hegedűverseny No. 2 Kv. 211
G-dúr hegedűverseny No. 3 Kv. 216
D-dúr hegedűverseny No. 4 Kv. 218
A-dúr hegedűverseny No. 5 Kv. 219

Közreműködik: ‪
David Grimal – hegedű
Anima Musicae Kamarazenekar (művészeti vezető: G. Horváth László)