2020-21-es évadban az Eiffel Műhelyház megnyitásának köszönhetően új helyszínnel gazdagodik a magyar zenei élet, ami hiánypótló különlegességek, rég elfeledett hangversenyformák számára biztosít lehetőséget. 2020. október 22-én és 25-én a Bánffy Miklós teremben a régebben oly népszerű és különleges énekművészi értékeket és kihívásokat hordozó dalestek hagyománya éled újjá Kolonits Klára, valamint Mukk József közreműködésével.

A dalok – mivel az Opera nem koncertterem, hanem színház! – más művészeti ágakkal is összekapcsolódnak az eseménysorozat keretében: a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező osztályának tagjai minden daldélután egy-egy kiválasztott darabjához színházi, bábos, képzőművészeti előadást kreálnak, ezzel is egyedülállóvá téve a programsorozatot. A széria első részét a vírushelyzetre való tekintettel szeptemberről októberre tette át az intézmény, így e hónapban két művésszel és két eltérő zenei világgal is találkozhat a közönség.

Október 22-én 16 órától az Opera kétszeres Kamaraénekese, a drámai koloratúrszoprán Kolonits Klára Szergej Rahmanyinov többek között Puskin, Blok, Hugo és Musset verseire komponált dalaiból válogat Zsoldos Bálint zongorakíséretével. A műsor kiegészül Gardenö Klaudia bábrendező szakos hallgató Vocalise című, szöveg nélküli dalra készített performanszával.

Október 25-én, szintén 16 órától a Bartók–Pásztory-díjas tenor, Mukk József Franz Schubert A szép molnárlány című, Wilhelm Müller verseire komponált dalciklusával örvendezteti meg a hallgatóságot Dallos Erika zongorakíséretével. A Harangi Mária rendezte műsort Siflis Anna A molnár és a patakhoz készített bábperformansza teszi teljessé. Az előadásban közreműködő bábművészek L. Nagy Attila és Bánky Sára.

A sorozat folytatásában novemberben Bátori Évát, decemberben Németh Juditot hallhatják az érdeklődők.