Néhány előadás erejéig Budapestre költözik Bob herceg. Huszka Jenő operettje először december 29-én lesz látható a Turay Ida színházban 15 és 19 órai kezdettel.

Huszka Jenő műve volt az első magyar nyelven megírt operett, amelyet 1902. december 20-án mutattak be a Népszínházban. Tulajdonképpen innen számítjuk a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világhíre.

A produkcióban hallható az ismert dallam: „Londonban, hej, van számos utca…”. Ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve György herceg, az angol trón várományosa, akit az utca népe csak Bob úrfinak szólít. Szerelme a szegény, de annál gyönyörűbb Annie.

Az anyakirálynő viszont már kiszemelte fia számára a leendő arát az udvarban, Annie kezére pedig a gazdag borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül, hogy legyőzi-e a rangkülönbséget az egyébként minden akadályt elsöprő szerelem. Annyit elárulhatunk, a műfaj szabályainak megfelelően a főhős nem jár úgy mint VIII. Edward brit uralkodó, aki amiatt, hogy nem vehette el szerelmét – egy elvált amerikai nőt – lemondott a trónról.

Az előadás, Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használja. 

Szereposztás:
KIRÁLYNŐ  
KÁLLAY BORI
GYÖRGY HERCEG, A FIA
SÖVEGJÁRTÓ ÁRON
ANNIE, POLGÁRLÁNY
BODOR SZABINA
POMPONIUS, A HERCEG NEVELŐJE
GYURITY ISTVÁN
VIKTÓRIA HERCEGNŐ
BALOGH TÍMEA
LORD LANCESTER, GÁRDAKAPITÁNY
MERÁN BÁLINT
HOPMESTER
BOZSÓ JÓZSEF
TOM APÓ, ANNIE APJA
NAGY GÁBOR
PLUMPUDDING, BORBÉLY
GYŐRI PÉTER
PICKWICK, KOCSMÁROS
ZSOLNAI ANDRÁS
GIPSY, FŰSZERES
ÜRMÖSSY IMRE
MARY PICKWICK
BORBÉLY KRISZTINA
UDVARHÖLGYEK
SZUROMI BERNADETT, MAGYAR BERNADETT, SÍPOS JUDIT
GÁRDISTÁK
ANTAL ÁDÁM,  TÓTH ALEX, MERK LÁSZLÓ, RÁCZ JÁNOS

RENDEZŐ: BOZSÓ JÓZSEF