Május első hétvégéjén ismét bebarangolhatjuk Budapest ikonikus épületeit, most éppen a Bauhaus nyomában. Az ingyenes program keretében most 50 épület nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Száz éve nyílt meg a 20. század legnagyobb hatású művészeti iskolája, a németországi Bauhaus. Ez az évforduló kiváló alkalmat kínál, hogy közelebbről megismerjük Budapest kora-modern építészetét az 1920-as évektől az 1940-es évek végéig. A több, mint 50 helyszínen megnyíló lakóházak és intézmények színes programokkal várják az érdeklődőket több, mint 150 önkéntes szervező- és kutatómunkájának köszönhetően. Az idén is láthatunk elegáns villákat, híres középületeket, színházat, strandot, és luxusbérházat, sőt teljes “bauhaus utcákat” is a Napraforgó utcától Csepelig, Újlipótvárostól a Svábhegyig, a Palotanegyedtől a Dobsinai utcáig.

A Budapest100-hoz szakmai rendezvények is kapcsolódnak több napon át a KÉK – Kortárs Építészeti Központban. Továbbá idén először csatlakozik egy másik város is az eseményhez: „ A Budapest100 bemutatja: Pécs, a Bauhaus bölcsője” címmel. Április utolsó szombatján városi sétán ismerhetik meg a látogatók azoknak a pécsi származású építészeknek az ikonikus épületeit, akik a németországi Bauhaus-hoz csatlakozva lettek mesterek később.