Fotó: Portraitmaffia

Május 25-én 17.00 órakor a VII. Pécsi Családi Színházi Fesztivál nyitóelőadásaként tartja új bemutatóját a Pécsi Balett. A Csipkerózsika a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Bozsik Yvette és a Pécsi Balett között több találkozási pont is van. Bozsik Yvette koreográfusi pályáján mindig is meghatározó volt az a fajta útkeresés, amely a Pécsi Balettre is jellemző. Az expresszív táncszínházi kifejezésmód, az „esztétikus” táncon túllépő narratíva, a folyamatos megújulás igénye, az egészen egyéni, sajátos mozgásnyelv, az emberközpontú gondolkodásmód és a hagyománytisztelet azok a sarkalatos pontok, melyek mentén egymásra talált a koreográfus és a társulat, először 2015-ben A hattyúk tava bemutatásakor.

Bozsik Yvette A hattyúk tava sikere után ezúttal gyerekeknek készít táncelőadást a Pécsi Balett felkérésére. A Csipkerózsika balett történetében a hercegkisasszony egy gonosz tündér átka miatt megszúrja az ujját, százéves álomba szenderül, és vele az egész királyi udvar. Sokan próbálják megközelíteni a sűrű erdővel benőtt kastélyt, de hiába próbálkoznak a bolond, kétbalkezes kérők. Csak az a herceg jut át rajta, aki a száz év elteltével csókjával felébreszti Csipkerózsikát.

Csajkovszkij csodálatos zenéjére, Bozsik Yvette koreográfiájával, a mese fordulatos, humoros cselekményével, látványos díszlettel és szépséges jelmezekkel várja a gyerekközönséget az új táncbemutató.

Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
Díszlettervező: Cziegler Balázs
A koreográfus asszisztense:
Krausz Alíz Harangozó-díjas, Krizsán Dániel
Próbavezető
: Szabó MártonKoreográfus: Bozsik Yvette Kossuth-díjas Érdemes művész

Király: Szabó Márton
Királyné: Kócsy Mónika
Aurora: Karin Iwata
Orgonatündér: Vincze Brigitta
Carabosse: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Carabosse kísérői: Koncz Péter, Varga Máté
Udvarmester: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Kérők: Matola Dávid, Koncz Péter, Varga Máté, Szendrői Bence
Tündérek: Frank Edina, Kaiser Fruzsina, Szécsi Theodóra, Olivia Van Niekerk
Herceg: Balogh Csongor
Cica: Kaiser Fruzsina
Csizmás kandúr: Matola Dávid
Piroska: Frank Edina
Farkas: Koncz Péter