A Lázár Ervin Program keretén belül, a járvány kitöréséig a Filharmóniai Társaság 2020-ban már közel 30.000 fiatalhoz jutott el, szeptembertől pedig további 60.000 diáknak mutatják be ifjúsági programjaikat. A Társaság fontosnak érezte, hogy a tanárokkal tervezett közös munka ne álljon le, ezért indították el a veszélyhelyzet alatt a KameraZene sorozatot, amelynek egyik legfontosabb célja a fiatalok megszólítása.

A sorozat újszerű látásmódja lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok számára is közelebb hozza a klasszikus zene világát.Az alkotók és Mona Dániel műsorvezető segíteni szeretnék az ének- és szolfézstanárokat, hogy a kényszerű digitális oktatás során olyan tartalmakat tudjanak küldeni diákjaiknak, amely a fiatalok nyelvén szól a klasszikus zenéről.

Mona Dániel fiatal zenetörténész „mindenevőnek” számít a zene területén. Rajong Chopinért, de szívesen meghallgatja Billie Eilish legújabb számait is. Fanyar humorral dolgoz fel klasszikuszenei témákat a Budapesti Filharmóniai Társasággal indított új videósorozatában, a KameraZenében.

A KameraZene következő, hetedik epizódja egy animációs kisfilmen, egy kamaszfiú történetén keresztül mutatja be Berlioz Fantasztikus szimfónia című művét. A grandiózus vállalkozás és a már megszokott szórakoztató narráció mögött ugyanaz a szándék áll, mint az eddigiekben: a zenetörténet nagy alakjainak, fontos eseményeinek és remekműveinek megismertetése a fiatalok körében (egyaránt) – ezúttal Berlioz nemcsak címében fantasztikus zenéjével a középpontban. A Fantasztikus Szimfóniát alternatív módon bemutató epizódban egy – önálló egységként is működő – négy perces animációs filmbetét formájában jelenik meg Berlioz története. Az animációs kisfilmet Manga István, a műsor állandó látványtervezője alkotta meg, Tuza Norbert és Szín Róbert, azaz az Ambient Pictures csapatával együtt készítve a sorozatot.

A Fantasztikus szimfóniát alternatív módon bemutató epizód 2020. május 31-én délelőtt, Gyereknapon jelenik meg a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján.