Bár az Óbudai Danubia Zenekar hétvégi Beethoven-koncertjeink telt házasak, a Jegy.hu-n csütörtökön és pénteken az is követheti az eseményeket, akinek már nem jutott jegy.

Az előadó-művészet helyhez és időponthoz kötődő műfaj – de nem az internet korában. Az InterTicket integrált jegyértékesítési szolgáltatásán keresztül az Óbudai Danubia Zenekar ezúttal most nemcsak a helyszíni előadásokra, de a live stream közvetítéseikre is értékesíti jegyeit. Ne bánkódjon, ha telt ház miatt nem tud, esetleg a vírus miatt nem szeretne személyesen részt venni a koncerten: van más út. Az online eseményekkel virtuálisan kibővül a nézőtér: a fizikai korlátokat lebontva az érdeklődőknek a világ bármely pontjáról lehetőségük lesz élőben nyomon követni az ÓDZ két Beethoven-hangversenyét a Budapest Music Centerből.

Az Óbudai Danubia Zenekar és művészeti vezetőjük, Hámori Máté karmester 2020-ban rendhagyó minifesztivállal ünnepli Beethoven születésnapját. A koncerteken Hámori Máté kalauzolja a hangok és az alkotói folyamat rejtelmeibe a hallgatóságot, akik ezáltal bepillantást nyerhetnek az alkotás és az újraalkotás dilemmáiba is. A fesztivál két koncertjét – augusztus 27-én és 28-án – online is követhetik a nézők: az előadásokra az offline koncertjeggyel megegyező árú, 2800 forintos és támogatói, 4000 forintos jegy váltható. Az InterTicket rendszerén egy jeggyel egy időben egy eszközről nézhető az előadás, amely csak ezen a felületen lesz elérhető – az előadást követően még 24 óráig.

A csütörtöki hangversenyen a közönség körében hallásvizsgálatra is sor kerül, hiszen az ép hallók számára is fontos kérdés a hallás védelme. A koncert különlegessége, hogy az első negyed órában hallásvizsgálatot végeznek a hallgatók körében audiológusok és az ún. „banánteszt” (Ling-teszt) segítségével, amelyet otthonából is végig kísérhet.

Online közvetítések
https://online-odz.jegy.hu/#/event

2020. augusztus 27. 19.00
Fel/Meg/Ki szabadulás
HALLÁSVIZSGÁLATTAL

Egmont nyitány
III. Leonóra nyitány
Coriolan nyitány
Fidelio nyitány

Karmester és házigazda: Hámori Máté

2020. augusztus 28. 19.00
Szétszakított szabályok

Szeptett
Meeresstille und glückliche Fahrt
Nagy fúga – vonósszenekari változat

Közreműködik: Tószegi Bernát – klarinét, Tekula Endre – kürt, Szilágyi Kristóf – fagott, Major Tamás – hegedű, Halmay Veronika – brácsa, Kurucz Krisztián – cselló, Mohácsi Norbert – bőgő, Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Karmester és házigazda: Hámori Máté