Bede Béla: Magyarország újévtől szilveszterig

Minden napra ajánl programot a Corvina Kiadó új kiadványa, amely a Corvina útikönyvek sorozatban jelent meg külön kötetben magyar és angol nyelven.

A Corvina tematikus útikönyvsorozatának hetedik kötete a hazai programokat veszi sorban januártól decemberig. Mivel az embereknek nem ugyanakkor van szabadidejük, ezért a kiadvány azt a cél tűzte ki, hogy bemutassa Magyarország legtöbb “arcát”, de úgy, hogy időrendi sorrendben halad újévtől szilveszterig, így ebből mindenki választhat programot, attól függően, hogy ki, mikor ér rá. Természetesen a februári, vagy a novemberi programajánlatok nem vetekedhetnek a nyári hónapokéval, de az útikönyvben részletesen bemutatott 116 esemény a téli hónapokra is számos érdekességet kínál. Ha ehhez még hozzáadjuk a minden hóvégén listaszerűen felsorolt, összesen 640 programot és látnivalót, akkor bátran állítható, hogy dúskálhatunk az eseményekben. A Magyar Turisztikai Ügynökség mintegy 3400 fesztivált tart számon, ezek közül is válogattak a szerkesztők, akiknek fő szempontja az volt, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet, ilyenek a zenei és egyéb fesztiválok, ünnepi könyvhét, valamint a gasztronómiai programok: gulyásfesztivál, süllőfesztivál, de megtalálhatók benne a természeti események, hóvirágnyílás, túzokdürgés stb. Az útikönyvet 350 színes fotó teszi látványosabbá, a tájékozódást pedig térkép és GPS koordináták segítik.

Jó kézbevenni a szép kivitelű, igazán praktikus  színes kötetet, akár a családnak vagy külföldi vendégeinknek keresünk programot bármikor az év folyamán.
Székely Ágota